© Teknik Elektrik 2017-2024

İsrailin kanlı vahşetinde son bilanço

  İsrail'in, Hanuka Bayramı'nın (Işıklar bayramı) son gününde düzenlediği ve adını da bayramdan esinlenerek "Dökme Kurşun" koyduğu saldırıda ölen Filistinlilerin sayısı 271'e yükseldi.

 

İsrail'in, Hanuka Bayramı'nın (Işıklar bayramı) son gününde düzenlediği ve adını da bayramdan esinlenerek "Dökme Kurşun" koyduğu saldırıda ölen Filistinlilerin sayısı 271'e yükseldi.

ÖLÜ SAYISI 271'E ÇIKTI, YARALI SAYISI 900'Ü AŞTI

Gazze'deki Sağlık Bakanlığına bağlı Acil Servis ve Ambulans Hizmetleri Başkanı Dr. Muaviye Hasaneyn, dün başlayan hava saldırılarında ölenlerin sayısının 271'e çıktığını, yaralıların sayısının da 900'ü aştığını bildirdi.

Yaralıların en az 180'ninin durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

Gazze'deki dünkü ağır bombardımanın ardından İsrail savaş uçakları, Hamas'ın karakollarını ve diğer askeri binalarını vurmaya devam ediyor. Sabah saatlerinde vurulan yerler arasında Gazze'de başbakanlık binasının yanındaki bir bina da bulunuyor.

Uçaklar, Gazze Şeridi'nin güney kesimlerini bombalamayı da sürdürüyor. Han Yunus yakınlarındaki Al Karara bölgesinden güneydeki Refah'a kadar birçok yer vuruldu. Refah'a düzenlenen bombardımanda, akaryakıt taşıyan bir tanker ile bazı evler de isabet aldı.

Bölgeden gelen haberlerden, bu bombardımanda en az 3 kişinin öldüğü, yaralılar da bulunduğu öğrenildi.

GÖRGÜ TANIKLARINA GÖRE GAZZE ŞERİDİ'NİN KUZEYİNE DÜZENLENEN YENİ SALDIRIDA ÇOK SAYIDA KİŞİ YARALANDI

İsrail'in, Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarına bugün de devam ettiği bildirildi.

Görgü tanıkları, İsrail'in, bugün erken saatlerde Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bir polis karakolunu havadan vurduğunu söyledi.

Saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı, yaralıların Gazze kentindeki Şifa hastanesine kaldırıldığı belirtildi.

 GAZZE'DEN İSRAİL'E İLK KEZ AŞDOD'A KADAR VARAN ROKET SALDIRISI

İsrail'in Gazze'ye hava saldırıları sürerken, Gazze'deki Filistinli militanlarca ilk kez bölgenin kuzeyindeki Aşdod'a kadar varan roket saldırısı düzenlendi.

Verilen bilgiye göre, liman kenti Aşdod'un banliyösüne iki roket saldırısında yaralanma  ya da hasar olmadı.

Ancak Gazze'den ilk kez bu kadar uzağa, 40 kilometre kadar menzile ulaşan roket saldırısı yapıldığına dikkat çekiliyor. Roketlerin türü konusunda ise henüz bilgi verilmedi.

Gazze yakınındaki Yahudi yerleşimi Gan Yavne'ye düzenlenen roket saldırısında da bir İsrailli kadının yaralandığı bildirildi.

BM'DEN TARAFLARA ÇAĞRI

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırıları nedeniyle toplanan BM Güvenlik Konseyi, Gazze'deki şiddete derhal son verilmesi çağrısında bulundu.

Konsey Başkanı, Hırvatistan Temsilcisi Neven Jiruca, gazetecilere yaptığı açıklamada,  bildiride Güvenlik Konseyi üyeleri, "Gazze'de yükselen tansiyondan duydukları endişeyi dile getirmiş ve taraflara, şiddete derhal son verilmesi çağrısında bulunmuşlardır" dedi.

Güvenlik Konseyi, tek Arap üyesi Libya'nın çağrısı üzerine toplanmıştı. 15 üyeli konseyin, Rusya tarafından hazırlanan ve İsrail ile Hamas'a, şiddete son vermeleri çağrısında bulunulan bir bildiri üzerinde görüştükleri diplomatlar tarafından açıklanmıştı.

 

TÜM HABERLER