© Teknik Elektrik 2017-2024

İsrail Katliamı

Başbelası Amerika’nın yaktığı fitne ateşi Filistin’i yaktı... ABD elçiliğinin Kudüs’e taşınması ve Nekbe’nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için Gazze sınırında toplanan binlerce Filistinliyi Siyonist keskin nişancılar ateş altına aldı. 2 bin 400’den fazla Müslümanın yaralandığı saldırıda aralarında kadın ve çocukların da olduğu 58 kişi şehit düştü. İsrail İHA’ları da önce Filistinlilerin çadırlarını yaktı sonra üzerine gaz bombası yağdırdı.

Sözde insan hakları savunucusu batının gözleri önünde Siyonistler ekranlara canlı canlı taşınan görüntülerde Filistinlilere ölüm yağdırdı... 

ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını ve bugünkü Nekbe’nin (İsrail’in kuruluşu-Büyük felaket) 70. yıl dönümünü protesto etmek isteyen Filistinliler, “milyonluk yürüyüş” için sabahın ilk saatlerinden itibaren Gazze sınırında topladı. Sınırda çadırlar kuran Filistinlilere karşı Siyonist İsrail, geceden yaptığı hazırlıklarla saldırdı. İsrail ordusu, önce sınırda kurulan çadırları insansız hava aracıyla (İHA) ateşe vermeye çalıştı, Filistinliler yanan çadırlara müdahale edip onları söndürdü. İsrail güçleri ayrıca İHA’lardan attıkları yakıcı maddelerle, Filistinlilerin Gazze sınırına yığdıkları araç lastiklerini de ateşe verdi. 

ONLARCA AĞIR YARALI VAR

Hamas’ın günlerdir anons ettiği gibi binlerce, yüzbinlerce Filistinlinin aktığı Gazze sınırında barışçı gösterileri hazmedemeyen Siyonist köpekler, keskin nişancılar vasıtasıyla Müslümanların üzerine kurşun yağdırdı. 2 bin 400’den fazla insanın yaralandığı kalleş saldırılarda 58 Filistinli şehit düşerken binlerce insan da atılan gazlardan etkilenip hastanelik oldu. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, hastanelerin dolduğunu ve bazı yaralılara müdahalede yetersiz kaldıklarını belirtti. Onlarca ağır yaralının da olduğu belirtilirken şehit sayısının daha da artabileceği ifade edildi.

30 Mart’ta başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü protestolarında düne kadar 54 Filistinli şehit düşmüş, 8 binden fazla Filistinli Müslüman da yaralanmıştı.

ABD’NİN HAMLESİ YENİ BİR FELAKETTİR

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını, başta Filistinliler olmak üzere, uluslararası adalet ve meşruiyet için büyük bir felaket anlamına gelen “yeni Nekbe” olarak niteledi. FKÖ Yürütme Kurulu Üyesi Hanan Aşravi yayınladığı bildiride “Nekbe bütün unsurlarıyla hâlâ devam ediyor. İsrail, ABD ortaklığı ve desteğiyle Filistin, tarihine ve kültürüne yönelik hırsızlık planları ve yine Filistin’e ait olanı Yahudileştirme projelerini güçlendirerek tarihi zulmünü sürdürmeye devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan kararına işaret edilerek, “Nekbe’nin yıl dönümünde bir kez daha, işgal altındaki başkentimiz (Kudüs) bilinçli hırsızlığa, siyasal, ahlaki ve hukuki ihlale maruz kalıyor. ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması yeni bir Nekbe’dir” ifadeleri kullanıldı.

30 Mart 2014’te İsrail saldırılarında bacaklarını kaybeden Filistinli Fadi Abu Salah da dünkü katliamda şehit düşenler arasında yer aldı.

Günler öncesinden mevzi hazırlayıp tehditler savuran terörist İsrail, dediğini yaptı. Keskin nişancılar, sınırın Gazze tarafında gösteri yapan Filistinlilere acımadan kurşun yağdırdı.
www.yeniakit.com.tr

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER