© Teknik Elektrik 2017-2024

İsrail, Haniyenin Gazzedeki evini vurdu

GAZZE (İHA) İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanın üçüncü gününde, bölgeyi kontrolü altında bulunduran Hamas'a ait yaklaşık 40 hedefi vurdu.

GAZZE (İHA)
İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanın üçüncü gününde, bölgeyi kontrolü altında bulunduran Hamas'a ait yaklaşık 40 hedefi vurdu.

Bu arada görgü şahitleri çok sayıda İsrail tankı, askeri araç ve asker taşıyan otobüsün, muhtemel bir kara operasyonu için, Gazze Şeridi sınırına doğru hareket ettiğini bildirdi.

İsrail ordusu ise, Gazze Şeridi çevresini “kapalı askeri bölge” ilan etti. “Kapalı askeri bölgede” hiçbir sivilin bulunmasına izin verilmiyor.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak dün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nden İsrail topraklarına yönelik roket ve havan topu saldırılarını sona erdirmeyi amaçlayan saldırının, hedefine ulaşıncaya kadar devam edeceğini vurguladı.

İsrail uçakları şu ana dek 315 kişinin hayatını kaybettiği bombardımanın üçüncü gününde, Hamas'ın Başbakanı İsmail Haniye'nin Gazze Şeridi'ndeki evini ve 5 katlı İslam Üniversitesi'ni vurdu. İsrail ordu sözcüsü ayrıca, roket imal edildiğini söylediği bir imalathane ile deponun da vurulan yerler arasında yer aldığını söyledi.

Sözcü savaş uçaklarının son olarak Gazze ile Mısır arasındaki yaklaşık 40 yer altı tünelini imha ettiğini, İsrail donanmasının da, kıyıdaki ve iç kesimlerdeki Hamas kontrol noktalarını hedef aldığını kaydetti. Gazze'den İsrail topraklarına yönelik roket saldırıların da ise 1 İsrailli Arabın öldüğü bildirildi.

Bu arada, İsrail polisi, intikam saldırılarına karşı ülke genelinde ve yerleşim birimlerinde alarma geçti. Bugün Ramallah'daki Kiryat Sefer Yahudi yerleşim birimine sızan bir Filistinli, 3 İsrailliyi bıcakladı. Filistinlinin daha sonra yerleşimciler tarafından vurularak, etkisiz hale getirildi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER