© Teknik Elektrik 2017-2024

İşgalci Siyonistler’in Sinsi “Gazze” Planı

Müslüman coğrafyasının kalbine bir hançer gibi saplanan İsrail’in son 11 yıldır insanlık dışı ablukaya maruz bıraktığı Gazze’de yaşanan dram her geçen gün derinleşiyor. Çünkü son bir iki aydır bölgedeki katliamlarını artıran Siyonist İsrail, karadan çevrelediği Gazze ablukasını genişletmeye çalışıyor.

Muhammed Şimşek/Analiz


Âlem-i İslam’ın sabrını taşıran son olaylar küstah İsrail’in gözünü kırpmadan işlediği cinayetlerle bir canavara dönüştüğünü ispatlıyor. Özellikle ABD’nin desteğiyle Kudüs’ü kendine haydutça bir tavırla başkent belleyen İsrail, günden güze Filistinli sivillere uyguladığı şiddetin dozajını artırıyor. Filistinliler’in en doğal demokratik haklarını kullanarak düzenledikleri “Büyük Dönüş Yürüyüşü” gösterilerine tahammül edemeyen Siyonist İsrail, 7’den 70’e sivillerin üzerine keskin nişancıların silahından çıkan kurşunlarla saldırıyor. Hedef seçen bu saldırıların neticesinde bugüne kadar genç yaşlı, kadın erkek, hasta ve engelli 123 Filistinli şehit düştü, 4 binin üzerinde kişi ise yaralandı.


İSRAİL CANİLİKTE SINIR TANIMIYOR


Bu saldırılarda İsrail’in insanlıktan bir zerre dahi nasibini almamış keskin nişancıları, Gazze sınırında Filistinli gönüllü hemşire Rezzan en-Neccar’ı da şehit etti.

Genç hemşirenin tek suçu ise hain kurşunların yaraladığı insanların imdadına gönüllü olarak koşmaktı. Kudüs üzerindeki Siyonist planlarını gerçekleştirdikleri alçakça saldırılarla uygulamaya koyan İsrail’in Gazze’ye uyguladığı abluka ise derinleşiyor. 2014 saldırılarından sonra en kanlı günlerin yaşandığı Gazze’de Filistin halkı her türlü şiddet ve zulme maruz bırakılıyor. Bütün dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu insanlık trajedisine İsrail her geçen gün yenilerini ekliyor. Zira bugüne kadar karadan duvarlarla çevrelenen Gazze bir sonraki aşamada işgalci Siyonistler tarafından bu kez denizden kuşatılacak. Set inşa etme kararının 2014’te Gazze Şeridi’ndeki operasyon sonrasında alındığı ileri sürülüyor. Özellikle deniz üzerine kurulacak beton blokların üzerine dikenli tel çekecek olan İsrail, şehrin etrafına inşa edeceği deniz seddi ile bölgedeki ablukayı iki katına çıkarmış olacak. Gazze’ye nefes aldırmamayı hedefleyen bu insanlık dışı ablukayla ilgili İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, “Sahil şeridi üzerinden İsrail topraklarına nüfuz edilmesi olasılığını etkili bir şekilde engelleyen, dünyada benzeri bulunmayan engelleyici bir yapının inşaatı söz konusu” açıklamasını yapmıştı.


ABLUKAYA GÜVENLİK KILIFI


Yapacakları yeni mezalimi süslü cümlelerle anlatan Lieberman, bu kadarla da kalmayıp inşa edilecek setin sanki Gazzeliler’i sözde koruma amaçlı olduğunu söyleyerek “Gazze Şeridi’nde iktidardaki Hamas hareketinin planlarını bozacağını ve ‘stratejik silahını’ işe yaramaz hale getireceğini” ileri sürdü. Peki, halihazırda ABD desteği ile Kudüs’ü de başkent yapan İsrail, Gazze’ye yönelik yeni abluka planıyla şehri “kıskaca” almışken neden böyle bir adım atıyor? Bu sorunun cevabı, kararın uluslararası aktivistlerin Gazze’ye dört Özgürlük Filosu ile yola çıkmasından hemen sonra gelmesinde saklı. Çünkü Norveç ve Danimarka’dan yola çıkan filoların hedefi, farklı limanlardan gönüllüleri alarak Gazze’ye ulaşmak. Hal böyleyken uluslararası toplumdan Gazze’de yaşanan drama ilişkin tatmin edici bir hamle gelmedi. Gazze’ye gönderilen insani yardımlar dışında ortada somut bir tek çözüm önerisi de yok. İsrail ise protestoların ve kendi askerlerinin işlediği cinayetlerin sorumlusu olarak her seferinde dünyanın gözünün içine baka baka söylediği türlü yalanlarla başkalarını gösteriyor.


İSRAİL’İN 12 MİL SINIRI


Bu arada dünyanın kör, sağır ve dilsiz kesildiği Gazze ablukasını delmeye çalışan aktivistlere de İsrail haydutça davranıyor. Öyle ki yakın zamanda söz konusu yeni ablukayı delmek için aralarında öğrencilerin de bulunduğu bir grubun tekneleriyle Gazze limanından Akdeniz açıklarına ilerledikten sonra İsrail tarafından alıkonuldukları da biliniyor. İsrail ordusu limandan açıldıktan sadece 12 mil sonra hücumbotlarla kuşattıkları tekneleri Aşdod Limanı’na çekti. Ardından teknenin kaptanı hariç diğerlerini serbest bıraktı.


TÜRKİYE ÇÖZÜME ÖNCÜLÜK EDİYOR


Diğer yandan bölgede yaşanan insanlık dramına sessiz kalan dünya kamuoyuna rağmen Türkiye çözümün yollarını aramaya devam ediyor. 19 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen İslam zirvesinde alınan önemli kararlar doğrultusunda bir soruşturma komisyonu kurulacak. Bölgede işlenen hukuksuzlukları araştıracak komisyon İsrail’in ihlalleri açıkça ortaya çıkaracak. Ayrıca İslam dünyasının ilk kez aldığı karar doğrultusunda bölgeye önümüzdeki günlerde Kudüs’ün korunması için uluslararası bir güç gönderilmesi için çalışmalar sürüyor. 


GAZZE'YE DENİZ ABLUKASI


“Filistin’in 11 yıldır İsrail ablukası altındaki yaralı şehri Gazze, her geçen gün Siyonist pençesinde daha da can çekişir hale getiriliyor. Son iki aydır Gazze şeridinde “Büyük Dönüş Yürüyüşü” gösterilerinde 123 Filistinli sivil şehit edilirken 4 binden fazlası gerçek kurşunlarla yaralandı. Dahası bugüne kadar karadan çevrelediği Gazze’yi bu kez deniz altına yerleştirilen blokların üzerin çekeceği dikenli tellerle boğmaya hazırlanıyor.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER