© Teknik Elektrik 2017-2024

İlk yerli savaş uçağı geliyor

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye'de ilk defa bir savaş uçağının projelendirilmesi talimatı verildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye'de ilk defa bir savaş uçağının projelendirilmesi talimatı verildiğini açıkladı. Gönül, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda Başbakan Erdoğan başkanlığında dört saat süren toplantının ardından yaptığı açıklamada Genel Maksat Helikopter Projesi kapsamında Sikorsky ve Agusta Westland firmalarının verdiği teklifler yeterli görülmediği için müzakerelere devam edilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi. Gönül, öncelikle tekliflerde fiyatın aşağı çekilmesini beklediklerini kaydetti.

YENİ NESİL TÜRK HARP UÇAĞI

Bakan Gönül, açıklamasında Türkiye'de ilk defa bir savaş uçağının projelendirilmesi talimatı verildiğini belirterek, 'Uçak, yeni nesil olacak. F4 uçaklarının görev sürelerinin bitişini karşılayacak şekilde F16 ve F35'lerle beraber görev yapabilecek bir harp uçağı olacak' dedi.

Savaş uçağının üretimi noktasında Güney Kore ile işbirliğinin yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya karşılık da Gönül, dünyada savaş uçağı projelerinin şu anda 5-6 ülke tarafından gerçekleştirilebildiğine işaret ederek, Güney Kore'nin de Türkiye gibi bir savaş uçağı yapma niyeti bulunduğunu söyledi.

Gönül, '(Güney Kore) Bizim noktamızda aşağı yukarı, tasarım bakımından bir iki sene daha öndedir. Beraber de üretebiliriz, böyle bir alternatifi de ihmal etmiyoruz ama şu anda aldığımız karar; tamamen milli ve özgün bir uçağın üretilmesi' dedi.  yenişafak

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER