© Teknik Elektrik 2017-2024

Hocamızı kaybettik

Milli Görüş lideri, 54.

Milli Görüş lideri, 54. Hükümetin Başbakanı ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, 3 Ocak 2011 tarihinden bu yana tedavi gördüğü Güven Hastanesi'nde dün saat 11.40'te hayatını kaybetti. Siyasi çalışmalarını ağır rahatsızlığına rağmen aksatmayan Erbakan Hoca, 4 gün önce de hastanede partinin genel başkan yardımcılarıyla birlikte seçim çalışma toplantısı yapmıştı.

DURUMU AĞIRLAŞTI

Türkiye'yi sarsan vefatıyla ilgili açıklamayı Saadet Partisi'nin eski Genel Başkanı Recai Kutan ile Ankara Güven Hastanesi Başhekimi Tevfik Ali Küçükbaş yaptı. Küçükbaş da Erbakan'ın kalp rahatsızlığı ve 'tromboflebit' hastalıkları sebebiyle hastanelerine yatırıldığını, uygulanan tüm tedavilere rağmen kalp hastalığında ilerleme yaşandığını ifade etti. Küçükbaş, "Neticesinde bugün sabah durumu daha da ağırlaşmıştır. Bugün sabahtan itibaren uygulanan tüm yaşam desteklerine rağmen kendilerini saat 11.40'da bütün desteklerde cevap alamayarak kaybetmiş bulunuyoruz. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyoruz" diye

konuştu.

ŞUURUNU KAYBETMEDİ

Küçükbaş, soru üzerine Erbakan'ın sabah 08.50'ye kadar şuurunun yerinde olduğunu, aniden kalp ritminde bozulma olduğunu anlattı. Başında oldukları için saniyesinde müdahale ettiklerini, o andan itibaren şuurunun tam yerinde olmadığını, kalbin pompalamasında ciddi problemler yaşandığını ifade eden Küçükbaş, "O andan itibaren herhangi bir acı, rahatsızlık hissetmediler. Tüm tedaviler saat 11.40'a kadar devam etti. Tüm yaşam fonksiyonlarını destekledik ancak maalesef bir sonuç alamadık" dedi.

İSLAM ALEMİNİN BAŞI SAĞOLSUN

Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Recai Kutan, Erbakan ailesi ile yapılan görüşmeler neticesinde 1 Mart Salı günü öğle namazından sonra İstanbul Fatih Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından İstanbul Merkez Efendi Mezarlığı'na defnedileceğini ifade etti. Bütün İslam alemine başsağlığı dileyen Kutan, "Allah gani gani rahmet eylesin. Hocamızın mekanı cennet olsun" dedi.

ÇOCUKLARI YANINDAYDI

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kutan, en son neler konuştuklarının sorulması üzerine hayatın her döneminde ülke ve İslam alemi için ne yapılacağını anlattığını söyledi. Erbakan'ın yoğun bakımda olması nedeniyle ziyaretine izin verilmediğini, aile fertlerinin kısa da olsa kendisini görerek, bilgi aktardıklarını ifade eden Kutan, vefatı sırasında da çocuklarının yanında olduğunu kaydetti.

 

Saadet'te büyük hüzün

Saadet Partisi'nin internet sitesinde Erbakan'ın vefatı "İnna Lillah ve İnna İleyhi Raciun" mesajıyla verildi. Vefat haberiyle birlikte sevenleri ve partililer Hoca'nın evi, partinin genel merkezi ve il teşkilatlarına akın etti.

Büyük bir üzüntü yaşayan partililer gözyaşlarını tutamadı. Sarılarak birbirlerine başsağlığı dilediler. Partililer birçok şehirde acı haberi il toplantılarında aldı.

 

VASİYETİ SADE BİR TÖREN

 

Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Recai Kutan, Başbakanlık da yapan Erbakan için Ankara'da resmi tören yapılmayacağını söyledi. Kutan, Güven Hastanesi önünde yaptığı açıklamada, Erbakan'ın ailesi ile yapılan görüşmeler neticesinde cenazenin 1 Mart Salı günü öğle namazından sonra İstanbul Fatih Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından İstanbul Merkez Efendi Mezarlığı'nda eşie Nermin Erbakan'ın yanına defnedileceğini söyledi. Erbakan'ın en yakınındaki isimlerden biri olan Oğuz Asiltürk, Erbakan'ın son 50 yıla damgasını vurduğunu, sadece milletin iyiliğini, güzelliğini, daha refah içinde yaşamasını istediğin ifade etti.

SON MESAJI: ÇALIŞIN

Gazetecilerin, "Son mesajı neydi?" sorusu üzerine Asiltürk, "Son mesajı 'çalışın, bu milleti sizin çalışmazın kurtarır' diyordu. Bir gün evvelki sözü de böyle, 'Siz çalışırsanız bu millet kurtulur' diyerek hep gayret etti" diye konuştu. "Sayın Erbakan resmi tören istemedi mi?" sorusu üzerine Asiltürk, "Kendisi istemediği gibi ailesi de istemedi" cevabını verdi. "Vasiyeti böyle miydi?" sorusuna Asiltürk, "Evet. Gösterişli şeyler istemedi, sade bir şey arzu ediyordu. Bu da takdir edilecek bir şey" karşılığını verdi.

Saadet Partisi'ne taziye ziyaretinde bulunan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Necmettin Erbakan gibi değerlerin kolay yetişmediğini ifade ederek, "Onun en büyük ideallerinden biri yeniden büyük Türkiye'dir. 'Yeniden büyük Türkiye' derken kast ettiği şuydu: 'Biz geçmişte büyüktük, yeniden büyük olmalıyız. Özümüze bağlı kalarak, çağdaş değerlerle bunları birleştirerek Türkiye'yi daha ileriye götürmeliyiz' en büyük hayali idi. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun" diye konuştu.

VASİYETİ YERİNE GELECEK

Erbakan'ın resmi cenaze töreni istemediğinin hatırlatılması üzerine de Şahin, "Bu, ailesinin ve partili arkadaşların kendi tercihleridir. Ona da saygı duyarız" dedi. TBMM'de tören düzenlenip düzenlemeyeceğine yönelik bir soru üzerine ise Şahin, "Kendisinin çok sade bir törenle defin istediğine dair arkadaşlarımızın bilgisi var. Vasiyetini yerine getireceğiz' dediler. İstanbul'da salı günü Fatih Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra sade bir törenle defnedilecek" şeklinde konuştu.

 

Hamidiye Camii'nde sala

Saadet Partisi Genel Merkezi'nin yanındaki Hamidiye Camii'nde 12.55'te sala okundu. Hamidiye Camii, Erbakan'ın özellikle her cuma namazlarını kıldığı camiydi. Müezzin, okuduğu salanın sonunda cami hoparlöründen "Türkiye Cumhuriyeti'nin 54. Başbakanı Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Allah rahmet eylesin" dedi. Erbakan'ın vefatının duyulmasının ardından Saadet Partisi Genel Merkezi ziyaretçi akınına uğradı.

BEYAZ ÇİÇEKLER

Hamidiye Camii'de Erbakan için sürekli dualar okunurken, parti girişinde de lokum dağıtıldı. Erbakan'ın tuğralı makam koltuğuna ise beyaz çiçek kondu.

 

Hakkımı helal ediyorum

Erbakan, ömrünün son dönemlerinde verdiği röportajların büyük bir bölümünde kendisiyle yolları ayrılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'a hakkını helal ettiğini söyledi. Erbakan son olarak Gül, Erdoğan ve Kurtulmuş isimlerini de ekleyerek, "Herkese hakkımı helal ederim" demişti. Erbakan, ileride "malıyla, canıyla mücadele eden bir Müslüman olarak anılmak" istediğini de belirterek, "Siyaset cihattır, insan gücü yettiği kadar bu işi bırakmaz" ifadesini kullanmıştı.

 

Kabe'de gıyabi cenaze namazı

İslam dünyasının büyük değer verdiği Erbakan Hoca'nın vefatı nedeniyle kutsal topraklarda bulunan Müslümanlar için Kabe'de gıyabi cenaze namazı kılındı. Erbakan'ın Fatih Camii'ndeki cenaze namazına 60 ülkeden Müslüman katılacağı öğrenildi.

60 ÜLKEDEN GELECEKLER

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, Erbakan Hoca'nın her zaman zulme karşı durduğunu, hak ve batıl davasında hakkı en iyi şekilde savunduğunu söyledi. Esmerer, "Cenaze törenine 60 ülkeden çok sayıda insan katılacak. Bunun için gerekli hazırlıklarımızı yaptık" dedi. Öte yandan Erbakan'ın vefatının duyulmasının ardından çeşitli illerden partililer otobüslerle parti genel merkezine geldi. Erbakan için ayrıca genel merkezde bir taziye defteri açıldı.

 

İstanbul'a salı sabahı getirilecek

Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan ise Erbakan'ın naaşının, Salı günü sabah 08.00'de özel uçakla İstanbul'a gönderileceğini açıkladı. Erbakan'ın, Balgat'taki evinden çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kutan, "Erbakan büyük bir davanın sahibiydi. Erbakan hocanın ve arkadaşlarının yaptığı çalışmalar Türkiye'nin genel gidişini çok büyük ölçüde değiştirdi" dedi.

KARŞILAMA HAVAALANINDA

Kutan, cenaze töreni ile ilgili sorular üzerine, Erbakan'ın naaşının Salı günü sabah 08.00'de özel uçakla İstanbul'a gönderileceğini söyledi. Kutan, yurt dışından taziye telefonlarının gelip gelmediği sorusuna karşılık ise Kutan, "Çok sayıda Müslüman ülkeden gelenler var. Özel organizasyon yapıldı. Onlar İstanbul havaalanında karşılanacak. Kuveyt'ten, Suudi Arabistan'dan, Pakistan'dan, Malezya'dan."

 

Taziyeleri Fatih Erbakan kabul etti

Vefat haberini alan birçok siyasetçi Saadet Partisi Genel Merkezi'ne taziye ziyaretinde bulundu. Genel Merkez'deki taziyeleri Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ile Saadet Partisi'nin eski Genel Başkanı Recai Kutan kabul etti. Parti yöneticilerinin büyük bölümü de taziye için Balgat'taki genel merkeze geldi. yenişafak

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER