© Teknik Elektrik 2017-2024

HDP'li belediyeler şehit yakınlarını bir bir işten çıkartıyor

31 Mart yerel seçimlerinin ardından 4 ayda kazandıkları belediyeleri terör kamplarına çeviren HDP'liler, şehit yakınlarını tek tek işten çıkartıyor.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından 4 ayda belediyeleri terör örgütü PKK kamplarına çeviren HDP’li belediyeler şehit yakınlarını da bir bir işten çıkartıyor. Hiçbir gerekçe gösterilmeden kadrolu olmalarına rağmen iş sözleşmeleri feshediliyor. HDP’li belediyelerin 4 aydır uyguladığı baskı ve sürgünleri işten çıkartılan şehit yakınları Yeni Şafak gazetesine anlattı. Silopi Belediyesi’nde 2018 yılı kayyum döneminde işe başlayan Kadir Saluci, yaşadığı mağduriyeti anlattı.

Dağdan inen bana izin veremez

Babası, 2 abisi ve bir kardeşini şehit veren Saluci, "Devletimizin bize vermiş olduğu haklar doğrultusunda kadrolu şoför olarak işe başladım. Kayyum döneminde hiçbir sorun yaşamadım. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yönetim HDP’ye geçti. 4 ayda bize yapmadıkları baskı ve sürgün kalmadı. Şoför olarak girdiğim belediyede beni süpürgeci yaptılar. Bu da yetmedi ‘Git HDP binasının önünü süpür’ dediler. Dağdan inen bana emir veremez" dedi.

Şehit yakınına devletin verdiği hak

Devletin şehit yakınlarına verdiği iş imkanı yasal olarak garanti altına alınmasına rağmen, HDP’li belediyeler rövanşist bir tutumla bu kişileri işten çıkarıyor. Mağdur edilen şehit yakınları bir an önce işlerine geri dönmek için yasal sürecin sonuçlanmasını bekliyor.


(Yeni Şafak)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER