© Teknik Elektrik 2017-2024

Havada panik Sendika iş yavaşlattı iptaller 100ü aştı

Atatürk Havalimanı'nda THY kabin personeli iş yavaşlatma eylemi başlatınca yüzü aşkın uçuş iptal edildi.

Atatürk Havalimanı'nda THY kabin personeli iş yavaşlatma eylemi başlatınca yüzü aşkın uçuş iptal edildi. Hava-İş Sendikası üyesi bir grup, havacılık sektörüne grev yasağı getiren kanun teklifini protesto amacıyla iş yavaşlatma eylemi başlattı. Atatürk Havalimanı'nda toplanan sendika üyeleri, burada çeşitli sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan, Hava-İş Sendikası Teşkilatlandırma Sekreteri Kaya Sayın, tarih boyunca havacılık hizmetlerinde hiçbir şekilde grev yasağı olmadığını belirterek, 'Ancak TBMM'ye verilen 'Torba Yasa' teklifinin içine, evrensel, anayasal en temel demokratik işçi hakkı olan grev hakkını yasaklayan bir madde ilave edilmiştir' dedi.

'GREV ÇAĞRISİ YASA DIŞI'

Kabin memurları, çeşitli sloganlarla söz konusu düzenlemeyi protesto etti. Memurlar, uçuşa giden meslektaşlarını da ikna etmeye çalıştı. THY Teknik A.Ş. çalışanlarından yaklaşık 200 kişilik bir grup da, iş bırakarak eyleme destek verdi. Çalışanların eyleme katılmaması için yoğun çaba harcayan THY yönetimi, izinli personeli de göreve çağırdı. Çok geçmeden THY, yazılı açıklama yaparak, Hava-İş'in yasa dışı grev çağrısı yaptığını, çalışanların bir kısmının bu çağrıya uyduğunu duyurdu. Bu nedenle uçuş operasyonlarında aksaklıklar yaşandığı belirtilen açıklamada, 'Yolcularımızın en az etkileneceği şekilde iptaller yapılmaktadır' denildi. THY personellerinden bazılarının işten çıkarıldığı iddia edildi.

BİNLERCE YOLCU MAĞDUR

THY'nin, iş yavaşlatma eylemi nedeniyle iptal ettiği seferlerden dolayı, Atatürk Havalimanı'nda bulunan yolcular, otellere gönderildi. Öte yandan, Redhack isimli hacker grubu, eyleme destek vermek için THY'nin internet sitesine siber saldırı düzenledi. Olayı doğrulayan yetkililer, THY sitesine saldırı girişiminin altyapıyı tahrip etmediğini belirtti.

Vatandaşı mağdur etmeyiz

İş yavaşlatma eylemiyle ilgili açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, THY'deki iş bırakma eylemiyle ilgili yaşanan sorun vatandaşı perişan edecek noktaya geldiğinde, gerekli adımları atmaktan geri durmayacaklarını belirterek, 'Bizim için vatandaşın rahatlığı, hizmete erişmesi her şeyin önünde gelir' dedi. THY'nin özel bir kuruluş olduğunu, dolayısıyla THY ile sendika arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin içinde olmadıklarını ifade eden Yıldırım, 'Olmamız da gerekmiyor. Ama bu sorun artık vatandaşı perişan edecek noktaya giderse, kısa sürede çözülmezse bir şekilde önlem almak için gerekli adımları atmaktan geri durmayız. Bizim için vatandaşın rahatlığı, hizmete erişmesi her şeyin önünde gelir' diye konuştu. Öte yandan THY yönetimi vatandasların mağdur olmaması için SKY Havayollarından ekibiyle birlikte 3 uçak kiraladı.

Eylem hukuki sınırlar içinde olmalı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, THY'deki iş yavaşlatmanın hukuki sınırlar içinde kaldığı sürece problem olmadığını, fakat hukuki sınırlar içinde değilse bunu doğru bulmadığını belirterek, 'Sizin demokratik hakkınız bir diğerinin demokratik hakkının sınırına kadardır' dedi. yenişafak

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER