© Teknik Elektrik 2017-2024

Güvenlik Korucusunun Kanı Yerde Kalmadı

Diyarbakırın Kulp ilçesinde terör örgütü PKKya yönelik operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi.

 Diyarbakırın Kulp ilçesinde düzenlenen operasyonda, biri güvenlik korucusu Malik Yıldızın şehit düştüğü saldırının faili olan 2 PKKlı terörist etkisiz hale getirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığınca Kocaköy, Lice, Hazro, Silvan ve Kulp ilçeleri kırsalında 4 Nisanda terör örgütü PKKya yönelik Bayrak81 Gönüllü Köy Korucusu Yaseddin Opçin Operasyonu kapsamında bugün saat 12.50 sıralarında Kulpa bağlı Demirli köyü Keçiveren mezrasının Ricit deresi mevkisinde bir grup teröristle sıcak temas sağlandı.

 

Çıkan çatışmada 3 Nisanda yasal olarak kesilen odunları kamyonla Kulp ilçesine taşıyan güvenlik korucularına yönelik gerçekleştirilen, güvenlik korucusu Yıldızın şehit düştüğü, 5 güvenlik korucusu ve bir vatandaşın yaralandığı silahlı saldırının faili de olan, İçişleri Bakanlığının yeşil renkli arananlar listesinde bulunan Demhat Cilo kod adlı Eyüp Çelikin de bulunduğu 2 terörist ölü ele geçirildi.

Teröristlerin üzerinde, M16 piyade tüfeği, AK47 kaleşnikof piyade tüfeği, tabanca, dürbün, çok sayıda silah ve mühimmat ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Diyarbakırın Kulp ilçesinde PKKlı teröristlerce 3 Nisanda gerçekleştirilen saldırıda 1 güvenlik korucusu şehit olmuş, 4 güvenlik korucusu, 1 emekli korucu ile 1 sivil vatandaş yaralanmış, saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatılmıştı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, şehit güvenlik korucusu Yıldızın ailesine gerçekleştirdiği taziye ziyaretinde şehidin kanının yerde kalmayacağını belirtmişti.

www.muzakerat.com

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER