© Teknik Elektrik 2017-2024

GÜNSAN Satış ve Pazarlama Direktörü Hakan TAN, 2010 yılına ekonomik bakışı hakkında düşüncelerini, GÜNSAN için 2009 nasıl geçti, GÜNSAN 2010’a nasıl g

Bu yazıma, öncelikle 29 buhranından sonraki yüzyılımızın en büyük krizinde Türkiye’nin küçüldüğü, Sektörün daraldığı, Ciroların düştüğü, 2009 yılında Firmamızın %15lik büyümesinde bizlere destek veren İnşaat ve Elektrik Sektörüne, Partnerlerimize, Toptancımıza, Elektrikçimize, GÜNSAN’ı beğenerek alan Son Kullanıcımıza  ve yine 2009 yılında öncelikle kâr demeyerek işçisinin ve Satış Ortağının yanında olan Sayın GÜN Ailesi’ne bizlere verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek başlamak istiyorum.

Bu yazıma, öncelikle 29 buhranından sonraki yüzyılımızın en büyük krizinde Türkiye’nin küçüldüğü, Sektörün daraldığı, Ciroların düştüğü, 2009 yılında Firmamızın %15lik büyümesinde bizlere destek veren İnşaat ve Elektrik Sektörüne, Partnerlerimize, Toptancımıza, Elektrikçimize, GÜNSAN’ı beğenerek alan Son Kullanıcımıza  ve yine 2009 yılında öncelikle kâr demeyerek işçisinin ve Satış Ortağının yanında olan Sayın GÜN Ailesi’ne bizlere verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek başlamak istiyorum.

2009 yılını değerlendirirsek, GYODER’in son açıklamasına göre, İnşaat Sektörü %16 civarında küçüldüğünü belirtmekte, yine TUİK ve Bağımsız Araştırma Kurumlarının Raporlarına göre, 2009 yılında Türkiye küçüldü. Yine son zamanlarda medyaya yansıyan haberlere göre, 2009 yılının sonunda 2010un başında krizinde biraz hafiflemesiyle birlikte, daha önce yapılan inşaatların satıldığı yönünde, ulusal gazete sayfalarımıza baktığımızda gazetenin neredeyse üçte biri konut ilanlarıyla ilgili. Yine ekonomi ağırlıklı magazin ve Dünya Gazetesi’nde çıkan haberlere göre 2009 yılında bankalarca verilen konut kredileri arttığı yönünde haberler çıkmakta. Kanımca, banka destekli konut projeleri ağırlık kazanmakta, gerek kamu, gerekse belediyelerin ve  kooperatiflerin bu son 3 yılı aktif geçirdiklerini söyleyebiliriz. 2010 yılında ise, genel kanı Türkiye’nin büyüyeceği yönünde. Tabi buradaki büyüme küçülen ekonominin büyümesi mi, yoksa reel bir büyüme  mi?

Departmanımız olarak, “Felsefemiz, Anahtar nerede satılacaksa, Biz oradayız.” Bu felsefimizi 2009 yılında satış rakamlarımıza bakarak uyguladığımızı söyleyebilirim. Türkiye’nin 7 Bölgesindeki Partnerlerimizle, Satış ve Proje ekibimizle Türkiye’nin 7 Bölgesini tarayıp o projede olmak için, gerekli sunum ve teklif çalışmamızı yapmaktayız. Bayiimizin alt portföyüne inerek, gerekli dataları alarak nasıl bir inovasyon yaratabiliriz bunun üzerine çalışıp, planlar üretip uygulamaktayız. Varolan raf payımızı da 2009 yılında arttırmış bulunmaktayız. Daralan bir piyasada Adetseldeki artışımızda bu inovatif çalışmaların sayesinde sağlamış bulunmaktayız. 2009 yılındaki yeni Bayilerimizle, yeni aldığımız Projelerle, yeni Retailimizle %24 lük ek bir girdi sağladık. Bayi Toplantımızda da belirttiğimiz gibi bugün GÜNSAN, 50 milyonluk üretimiyle Türkiye’nin 7 bölgesinde bulunan Bayilerimizle, Değerli Türk insanımıza hizmet vermekteyiz.

2010 yılına Hediye Kampanyamızla başladık. Şubat ayında Bolu/Abant’ta Bayi Toplantımızı gerçekleştirdik. Orada da açıkladığımız gibi, bu sene her yıl artan ciromuzu iddialı bir rakamla 2010 yılı hedefini koyduk ki, bu hedefimiz ciromuzu %40 arttırmak, tabii ki bu ciroyu yeni ürünlerle de destekleyeceğiz; ama ilk 3 aylık değerlendirme notlarına bakarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, yeni ürünlerimiz çıkmadan %42lik artış hedefi yakalamış durumdayız. Mayıs ayında Roma Seyahatimizi, Mayıs sonu Haziran başı Umre Seyahatimizi planlamaktayız. Seyahatlerimizle ilgili de bir sonraki sayımızda daha detaylı bilgilerle karşınızda olacağız.

Bir önceki yazımda da belirttiğim gibi, GÜNSAN olarak hedefimiz, iyi bir üretici yani iyi bir tedarikçi olabilmek, ki 2. çeyrekten sonra da bu yeni ürünlerimizi piyasa sürmüş olacağız. Bu arada 250 m2 olan Satış Ofisimizi alt katımızı da kiralayarak 400 m2ye çıkartmış bulunmaktayız. Proje, Retail, yeni Satış Temsilcileri de alarak ve aynı zamanda Antalya Bölge Temsilciliğimizi tekrar açarak Satış ve Pazarlama Departmanımızı güçlendirdik.
Düşünceme göre, şirketlerdeki en önemli faktör, İnsan ve Takım faktörüdür. Günümüzde, ekip çalışmasını sergileyebilen inovatif, takımın sorumluklarının bilincinde, paylaşımcı, çözüm odaklı insanlar, takımlar kurumlarını rekabette öne taşıyan en önemli faktörlerdir. Bu faktör, başarının kalıcı, planlı, sürdürülebilir olmasını sağlamaktadır. Kendi takımımın da gösterdiği başarılarla gurur duymaktayım. Örneğin, 31 Aralık Yeni Yıl akşamı, Ankara Bölge Müdürümüz Kenan Bey’le gece saat 11’de konuştuğumuzda Kayseri ve Konya seyahatini tamamlamış, Konya’dan Ankara’ya doğru yol almaktaydı.

Türkiye’de yaşayan  bir  kişi  olarak, Türkiye’de Kredibilite nasıl anlaşılıyor ve nasıl uygulanıyor?
Dünya ve Türkiye olarak ciddi bir kriz yaşadık. Bu krizde insanlar işten çıkarıldı veya çıktı; Üreticiler firmalar kapandı veya üretime ara verdi; Esnaf sıkıntıya girdi; Yatırımlar durdu. Ama bence bu krizin bir yüzüydü. Diğer yüzüne baktığımızda ise, sektörümüzde olsun ve diğer sektörlerde olsun, üreticilerde olsun, bir büyüme söz konusu. Yani her krizde olduğu gibi, bu krizde de bazı firmalar öne çıktı ve büyüdü. Biz bu dönemde ise, Bayiimizin yanındayız düşüncesiyle hareket ederek, üretime ara vermeyerek, ulusal kampanyalar düzenleyerek ve inovatif çözüm odaklı planlarla hareket ederek Bayiimize destek verdik. 

Yazıma son verirken; GÜNSAN’ın 2010 yılında da istikrarıyla sürdürülebilir ve artan satış grafiğiyle, yeni ürünleriyle Satış Felsefesiyle sektörünün öncü firmalarından biri olmayı devam ettirecektir. GÜNSAN olarak, hedefimiz anahtarda uzmanlaşarak, sadece Türkiye’de değil, Dünyada en önde gelen, bir firma olma yolunda hareket ediyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER