© Teknik Elektrik 2017-2024

Gül-Esad dostluğu 25 yıllık dramı bitirdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın dostluğu 4 ailenin 25 yıldır süren dramına son verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın dostluğu 4 ailenin 25 yıldır süren dramına son verdi. 2 hafta önce Şam’a 3 günlük ziyarette bulunan Gül’ün ricası ile çeyrek asırdır Suriye’de tutuklu bulunan Abdurrahman Dolgun, Mustafa ve Mehmet Albayrak ile ismi açıklanmayan bir Türk vatandaşını Esad tarafından affedildi.

TORUNLARI OLDU

4 Türk vatandaşından Hatay’ın Reyhanlı ilçesi nüfusuna kayıtlı Abdurrahman Dolgun, 1983’te Suriye’de tutuklandı ve 26 yıldır cezaevinde bulunuyordu. Esad’ın affettiği Antakya Bohşin Köyü nüfusuna kayıtlı Mehmet Albayrak ve Mustafa Albayrak ise 1983 yılında tutuklanmış ve 23 yıldır cezaevinde bulunuyordu. 24 yaşında Suriye’de tutuklanan Mustafa ve Mehmet Albayrak’ın 47 yaşında olduğu öğrenildi. Tutuklandığında evli ve 3 çocuk babası olan Mehmet Albayrak’ın, cezaevinde bulunduğu süre içinde çocuklarından biri hayatını kaybetti. Albayrak’ın 3 çocuğundan biri de evlendi. Mehmet Albayrak’ın, cezaevinde bulunduğu süre içinde torunları bile oldu.

BUGÜN GELİYORLAR

Esad’ın affettiği bir başka Türk vatandaşının ismi ise açıklanmadı ancak 20 yılı aşkındır Suriye’de tutuklu bulunduğu ve Mardin nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Şam Büyükelçiliği’ne teslim edilen 4 vatandaşımız bugün 14.00’de Türkiye’ye giriş yapacak.

HABER7

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER