© Teknik Elektrik 2017-2024

Gruptaki toplu suç eylemine Deniz Baykal destek vermedi

CHP TBMM Grubu'nun dünkü gündemini, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki soruşturma talebi belirledi.

CHP TBMM Grubu'nun dünkü gündemini, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki soruşturma talebi belirledi. Toplantının kapalı bölümünde, grup olarak soruşturmaya gerekçe gösterilen sözlerin hep birlikte tekrarlanarak Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na ortak tepki gösterilmesi kararlaştırıldı. Toplantının açık bölümüne başkanlık eden Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, partililerin yuhalama sesleri arasında Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma kararı alındığını hatırlattı ve tüm milletvekilleri olarak soruşturmaya gerekçe gösterilen sözleri tekrarlayarak hep birlikte bu 'suç'u işleyeceklerini söyledi. Ardından da metinden okuduğu sözler, milletvekilleri ve partililerce tekrarlandı. Parti içi muhalefetin önderliğini sürdüren Deniz Baykal ise kapalı toplantı sonrası salondan ayrıldı ve toplu eyleme katılmadı.

Ardından kürsüye gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, hakkındaki soruşturma kararını sert bir dille eleştirdi. Kendisine yöneltilen suçun 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' olduğunu hatırlatan CHP lideri, şöyle konuştu: "Beni özel yetkili mahkemelerinizle, onların savcılarıyla yıldıramazsınız. Sizden, sizin ağa babalarınızdan çekinmem. Sadece kendi milletimin önünde eğilirim. Beni hapse atmak değil, darağacına da çıkarsanız söyleyeceğim budur. Benim dokunulmazlığa ihtiyacım yok. Dokunulmazlığımı kaldırın. Grup toplantısından sonra bu yöndeki dilekçemi TBMM Başkanlığı'na vereceğim. Ben korkuyla siyaset yapanlardan değilim. Halkı için yola çıkanların kitabında korku yoktur, böyle bir şey olamaz zaten. CHP Genel Başkanı ile hesaplaşmak mı istiyorsunuz, kaldırın dokunulmazlığımı. Bu oyunun nerelerde kurgulandığını da çok iyi biliyorum. Egemen güçlere taşeronluk yapanların tehditlerine boyun eğmem."

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Baş-buğ'un tutuklanmasıyla ilgili olarak da hükümete ağır suçlamalar yönelten CHP lideri, tutuklama kararının siyasî baskıyla alındığını savundu. Bireysel olarak hiç kimsenin avukatı olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, herkesin evrensel hukuk içinde yargılanmasını savunduğunu kaydetti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısı sonrasında dokunulmazlığının kaldırılması yönündeki dilekçeyi TBMM Başkanlığı'na gönderdi. CHP lideri, toplantı sonrasında TBMM'deki makamında bazı gazetecilerle sohbet ederken Başbakan Erdoğan'ın soruşturmayla ilgili yaptığı "Olması gereken olmuştur." açıklamasını "Fezlekeden haberli olduğunu gösteriyor." şeklinde yorumladı. zaman

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER