© Teknik Elektrik 2017-2024

Göldağı Kablo İstanbul Satış Müdürü Sayın Ahmet Su ile Söyleşi

Sayın Ahmet Su bize kısaca Göldağı Kablo’nun dünü ve bugününden bahseder misiniz? Ve İleriye dönük beklentilerinizi anlatır mısınız? Kablo İmalat Sanayi Dış Ticaret Pazarlama Ltd.

Sayın Ahmet Su bize kısaca Göldağı Kablo’nun dünü ve bugününden bahseder misiniz? Ve İleriye dönük beklentilerinizi anlatır mısınız?
Kablo İmalat Sanayi Dış Ticaret Pazarlama Ltd. Şti bünyesindeki Göldağı Kablo fabrikası ülkemizin sahasında en yeni, en modern makinelerinden oluşan kablo üretim tesisine sahip lider kuruluşlarındandır. 1995 senesinde İstanbul Sarıyer’de orta ölçekli kablo fabrikası olarak imalata başlayan fabrikamız 2008’de Çorlu’da ki 15000 m2 kapalı yeni fabrikasına taşındıktan sonra makine parkurunu yenileyerek üretimini kat ve kat artırmıştır.

Bugün yüzü aşkın genç ve dinamik kadrosuyla üretimine devam eden bir entegre tesis haline gelmiştir. Kısa süre içerisinde ikinci fabrikamızı açarak OG kabloların üretimine başlayacağız.

Ahmet bey kablo üretimi ciddi bir sermayeyle yapılan bir iş, buna karşılık kâr oranı da bir hayli düşük bu dengeyi nasıl sağlıyorsunuz. Sektörde ayakta durmak gerçekten dışarıdan bakılınca zor görünüyor bu konuda siz neler söylemek istersiniz?
Kablo üretimi ciddi sermayeyle yapılan bir iş, kendi finansal kaynaklarımızı kullanıyoruz. Şirket ortaklarımız güçlü ve bu iş için gerekli sermayeleri var. PVC ve bakır stoklarımızda devamlı bulunuyor.

Birazda bizlere ürün gruplarınızı nelerdir bilgi verir misiniz? Ayrıca İhraç yaptığınız ülkeler hangileridir? Yeni Pazar arayışlarını yaparken neleri dikkate alıyorsunuz? Sizce iç piyasa mı dış piyasa mı desem avantaj ve dezavantajları nelerdir?
Fabrikamız Alçak Gerilim, Halogeen free ve isteğe bağlı olarak özel kabloların üretimini yapmaktadır. TSE, ISO-EN 9000 kalite sistem belgesi, ISO 14001:2004 çevre belgesi, CE, HAR, GOST ve bütün üretimimizdeki kabloların TSE belgesi mevcuttur. Fabrikamızdaki son sistem cihazlarla donatılmış laboratuvarımızda her bir kablo, testleri yapıldıktan sonra müşteriye sevkiyatı yapılmaktadır.

Başta İngiltere, Fransa, Holanda olmak üzere Türki Cumhuriyetleri, Bulgaristan, Kuzey ve Güney Irak, Afrika’nın birçok ülkesine düzenli bir şekilde ihracat yaparak ülkemize ciddi bir döviz girdisi sağlıyoruz. 2012 senesinde farklı ülkeleri de dahil ederek ihracatımızı daha da yükselteceğiz. Bunun yanında iç piyasamızı da satış pazarlama ağımızla güçlendiriyoruz.

Bizim için dış Pazar ne kadar önemliyse iç piyasa da o derece önemli. İhracatın tek avantajı nakit olması fazla risk taşımaması. İç pazarın satışları vadeli olduğu için çok dikkatli davranıp müşterilerimizi iyi analiz edip mal vermemiz gerekiyor. K-â-rların az olduğu sektörümüzde sıkıntı yaşamak istemiyoruz.

Son olarak da Ocak ayında Türkiye genelindeki bayilerinizle büyük bir katılımla gitmiş olduğunuz Pattaya gezisi var. Geziden edindiğiniz anekdotları bizimle paylaşır mısınız?
2011 senesinde bizimle çalışan yüz bayimizi ocak ayında Tayland, Pattaya’ya bayi gezisine götürdük. Bayilerimiz hem senenin yorgunluğunu attılar hem de ülkemizde kış mevsimi yaşanırken orada denize girmenin ve doğal güzellikleri görmenin tadına vardılar. Gezimize katılan bayilerimiz yeni yıla enerji depolayarak girdiler. O kadar memnun kaldılar ki dönerken uçakta bir daha ki gezinin tarihini soranlar oldu. Geldikten sonra kimi telefon açarak kimisi de mail atarak teşekkürlerini ilettiler. Göldağı Kablo olarak yurtdışı bayi toplantı ve gezilerimiz devam edecek.

Önümüzdeki gezimizi Brezilya olarak düşünüyoruz, tabii ki bayilerimizin fikrini aldıktan sonra.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER