© Teknik Elektrik 2017-2024

Gizli gündemimiz yok

İstanbul Üniversitesi, Medeniyetler İttifakı çalışmaları ve dünya barışına katkılarından dolayı Başbakan Erdoğan ile İspanya Başbakanı Zapatero'ya fahri doktora unvanı verdi.

İstanbul Üniversitesi, Medeniyetler İttifakı çalışmaları ve dünya barışına katkılarından dolayı Başbakan Erdoğan ile İspanya Başbakanı Zapatero'ya fahri doktora unvanı verdi. Erdoğan törende yaptığı konuşmada ne iç politikada ne de dış politikada Türkiye'nin gizli gündemi olmadığını söyledi. Erdoğan, “Tam aksine, ulusal ve küresel barış, istikrar, güven ve huzur ortamının tesisi için çalışıyoruz” dedi. Erdoğan şöyle konuştu: “Şu anda BM çatısı altında yürüyen bu çalışmamız (Medeniyetler İttifakı) ve buna gelen destekler, inanıyorum ki Zapatero ile çizdiğimiz barış halkası dalga dalga büyüyerek dünyaya anlamlı mesajlar iletecektir. Aslında biz birlikte sizlerle bir arada olacaktık. Maalesef o ara kendisinin kabinede ciddi bir revizyonu gerçekleştirmek için o akşam İspanya'ya dönmesi gerekiyordu. Yani benden önce revizyonu Zapatero yaptı.”

ORDUDA REVİZYON

Zapatero'nun kendisini bayan savunma bakanıyla tanıştırdığını belirten Erdoğan, “Bayan bakan da orduda bir revizyon yaptı. Savunma Bakanı revizyonu yaptığı zaman hamileydi, bunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdi ve İstanbul'daki ofisimizde bir araya geldiğimizde bayan bakan da oradaydı ve onu görevinden almadı. Hala görevde. Nelerin olabileceğini göstermesi bakımından bu da çok önemliydi. Bana da öyle diyorlar zaten; 'Milli Eğitim Bakanını niye bayan yaptınız'. İnandığım için yaptım' dedi.

Maltepe Üniversitesince de, dünya barışı, Medeniyetler İttifakı ve Anadolu'nun kültürel mirasının gelecek nesillere aktarılması konusundaki çalışmalarından ötürü Erdoğan'a fahri doktora unvanı verildi.

 

Berkarda'dan sonra ilk kez İstanbul Üniversitesi'nde

Başbakan'a fahri doktora diplomasını Rekör Yunus Söylet taktdim etti. Zapatero'nun fahri doktorasını İspanya Büyükelçisi Joan Clos aldı. İstanbul Üniversitesi'nin verdiği doktora unvanından memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, Belediye Başkanlığı görevindeyken dönemin rektörü Bülent Berkarda'yla üniversitenin sıkıntıları üzerine görüştüğünü belirten Erdoğan, “O günden bugüne ilk defa bu çatı altında sizlerle bir aradayız” dedi.

 

Boğaz'ın 140 metre altından geçti

Başbakan Erdoğan Melen İçme Suyu Projesi çerçevesinde yer alan 'Derbent-Beykoz Şaftı Arası Boğaz Geçiş Tüneli'nde incelemelerde bulundu. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile bir araca binen Erdoğan, tünelin içinden Beykoz şaftına kadar gitti. Erdoğan, yaklaşık 140 metre derinliğe kadar ulaşan tünelin içinden geçtiklerini belirterek, “İnşallah fevkalade bir durum olmadıkça 31 Aralık 2010'da Melen suyunu Avrupa yakasına vereceğiz” dedi. Derbent Beykoz Şaftı Arası Boğaz Geçiş Tüneli, Melen projesi kapsamında Anadolu'dan temin edilecek suyun Avrupa yakasına iletilmesinde iki kıtayı birbirinden ayıran Boğaziçi'nin geçilmesinin sağlayacak ve deniz yüzeyinin 135 metre altında açılan 6,11 metre çapa sahip bulunuyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER