© Teknik Elektrik 2017-2024

Giresunda sel, araçları denize döktü

Karadeniz'i etkisi altına alan sağanak yağış, bu kez Giresun'u vurdu.

Karadeniz'i etkisi altına alan sağanak yağış, bu kez Giresun'u vurdu. Şehir merkezinde sabah saatlerinde başlayan yağmur sonucu Büyükgüre ile Küçükgüre dereleri taştı. Valilikten yapılan açıklamaya göre il genelinde 462 konut, 6 resmî kurum, 179 işyeri ve 103 araç zarar gördü. Su taşkınları sebebiyle ölen ya da yaralananın olmadığı öğrenildi. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, şehrin yüzde 60'ının sular altında kaldığını söyledi.

Giresun Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, il merkezinde 03.00 ile 07.00 saatleri arasında metrekareye 132,2 kilogram yağış düştü. Şehrin doğu kesiminden denize dökülen Aksu Deresi ile batı kısmından denize dökülen Batlama derelerinde taşkınlar meydana geldi. Karadeniz Sahil Yolu'nda oluşan su birikintileri sebebiyle, çok sayıda araç yolda kaldı. Yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Yolda kalan araçlar çekiciler yardımıyla çekildi. Giresun Devlet Hastanesi'nin arşiv ve morg bölümlerine su doldu. Birçok ev ve işyerinin giriş katı sular altında kaldı. Samsun Terme-Giresun-Trabzon karayolu da ulaşıma kapandı.

Selin etkisinin azaltılması için şehir içindeki su bentleri yıkıldı. Sivil Savunma'dan gönderilen 7 araç, 20 personel ile 15 kişilik Jandarma ekiplerince arama-kurtarma çalışmaları yapıldı. Türk Kızılayı, bölgeye uzman afet personeli ve yardım malzemesi gönderdi. Şehrin batı bölgesindeki düz alanlarda büyük hasar olduğunu açıklayan Başkan Aksu, "Can kaybı yok ama büyük maddi kayıp var. Altyapı büyük hasar gördü. İç kesimlerde dere kenarındaki bazı evler yıkıldı." dedi. Vali Mustafa Yaman, kriz masası oluşturduklarını, hasar tespit çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Sağanak yağış, Bulancak ilçesinde de derelerin taşmasına sebep oldu. Karadere ve Pazarsuyu derelerinin istinat duvarlarının bazı bölümlerinin yıkılması sonucu, ilçe merkezindeki çok sayıda ev ve işyerinin bodrum ve giriş katları suyla doldu. Bulancak-Kovanlık yolu ulaşıma kapandı. Çökme tehlikesi olan bazı evler de tahliye edildi. Secaattin Gündoğdu isimli bir vatandaş kayboldu. İlçenin Pazarsuyu mevkiinde mahsur kalan 3 kişi, Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından bölgeye sevk edilen helikopterle kurtarıldı. Kovanlık kasabasına 30 kilometre mesafede bir taş ocağında araç içerisinde mahsur kalan 8 kişiye ise Genelkurmay Başkanlığı'na ait kurtarma helikopteri tarafından sağ ulaşıldı.

ZAMAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER