Gazprom ve BOTAŞ dört yıl vadeli doğal gaz sözleşmesi imzaladı
ENERJİRus enerji şirketi Gazprom ile Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) arasında TürkAkım boru hattı üzerinden dört yıl vadeli doğal gaz alım sözleşmesi imzalandı.
Gazprom'un alt şirketi Gazprom Export'tan yapılan yazılı açıklamada, 30 Aralık'ta Gazprom Export ile BOTAŞ arasında doğal gaz sevkiyatına yönelik çeşitli anlaşmalar imzalandığı belirtildi.
Anlaşmalar arasında 1 Ocak 2022 itibarıyla doğal gaz sevkiyatına yönelik yeni bir anlaşmanın da bulunduğu bilgisine yer verilen açıklamada, "BOTAŞ ile doğal gaz tedarikine yönelik yeni bir sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme, TürkAkım doğal gaz boru hattı üzerinden dört yıl boyunca yıllık 5,75 milyar metreküpe kadar gaz arzını kapsamaktadır." ifadeleri kullanıldı.
İlginizi Çekebilir