© Teknik Elektrik 2017-2024

Galatasarayın Gülleri soldu

Florya Tesisleri'nde bütün hazırlıklarını galibiyet üzerine kuran Skibbe'nin hesapları Ali Sami Yen'de şaştı.

Florya Tesisleri'nde bütün hazırlıklarını galibiyet üzerine kuran Skibbe'nin hesapları Ali Sami Yen'de şaştı. Karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray, ilk 15 dakikada rakip kalede kurduğu baskıyla aradığı golü buldu. Bu dakikada savunmanın çıkarmaya çalıştığı topu kapan Mehmet Topal, sol ayağıyla ceza alanının dışından yaptığı güzel vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0. Erken gelen golün ardından tribünleri dolduran Sarı-Kırmızılı taraftarlar farkın açılmasını bekliyordu. Ancak 24. dakikada kaleci De Sanctis'in topu tutmak yerine yumruklayınca Taner, düzgün bir vuruşla takımına beraberliği getirdi: 1-1. Sarı-Kırmızılı takımda Kewell ile Sabri'nin yer değiştirmesini iyi değerlendiren Kocaelispor, kanatları iyi kullanmaya başladı. 35. dakikada sağ kanattan Nsumbu'nun pasıyla sol kanatta meşin yuvarlakla buluşan Murat Hacıoğlu, düzgün bir plase vuruşla tribünlere soğuk duş etkisi yapan golü ağlara bıraktı: 2-1.

İkinci yarı Skibbe, Ümit ve Mehmet Güven'i soyunma odasında bırakırken sahaya Barış ve Arda'yı sürdü. Sarı-Kırmızılı takım orta sahada etkili olmasına rağmen istediği gol pozisyonlarını üretemedi. Dakikalar ilerledikçe hem kendine güveni gelen hem de daha çok mücadele eden Kocaelispor, geliştirdiği hızlı ataklarla ev sahibi takımın kalesinde etkili oldu. 64. dakikada sağ kanattan hızlı atak başlatan Kocaelispor'da Ross, Taner'i gördü. Gecenin yıldızı Taner de durumu 3-1 yaptı. 73. dakikada Lincoln'ün golü Sarı-Kırmızılı takımı ve tribünleri yeniden hareketlendirdi. 85. dakikada kazanılan penaltı atışını Baros kaleciye nişanlayınca Galatasaray beraberlikten oldu. Oyunun son bölümlerinde Galatasaray oyundan iyice kopunca Taner attığı 2 golle skoru belirledi: 2-5.

MAÇTAN NOTLAR

 

Cim Bom, Alman hoca ile yol ayrımında

G.Saray'da farklı Kocaelispor yenilgisi sonrası yönetim acilen toplandı. Başkan Adnan Polat bazı yöneticiler ve Kalli'nin de katıldığı toplantıda Teknik Direktör Skibbe'nin Sarı-Kırmızılı kulüpteki geleceği masaya yatırıldı. Toplantıdan erken ayrılan İkinci Başkan Mehmet Helvacı, radikal kararlar alınacağını söyledi. Alınan kararlarla ilgili detaylı bilgilerin bugün kamuoyuna açıklanacağını duyuran Helvacı, "Başarısızlıkta kimin payı varsa, hesabını verecek. Tribünlerin, 'Skibbe istifa' talebini haklı buluyorum. Ne gerekiyorsa yapılacak." ifadelerini kullandı.

Skibbe: Bu mağlubiyeti hazmedeceğiz, istifa yok

Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Kocaelispor karşısındaki ağır yenilginin ardından tribünlerin, 'istifa' davetine, 'hayır' cevabını verdi. İstifa etmeyi düşünmediğini belirten Alman hoca, "Seyircilerimizin oyundan ve skordan memnun olmadıklarını anlayabiliyorum. Suçlu aramak gereksiz, bütün sorumluluk teknik direktör olarak benden sorulur, oyuncular da sahada sorumluluk taşırlar. Bugün biz çok büyük hatalar yaptık ve istediğimiz sonucu alamadık. Bu mağlubiyeti hazmedeceğiz. İstifa etmeyi düşünmüyorum." dedi.

Erhan Altın, gol atan futbolcuları hatırlamadı

Kocaelispor Teknik Direktörü Erhan Altın, maçta golleri kimin attığını hatırlamadığını söyledi. Çok mutlu olduğunu belirten Altın, "Golleri kimin attığını hatırlamıyorum. Futbolcularımızı canı gönülden kutluyorum. İstediler ve kazandılar. Buraya 3 puan için gelmiştik. Futbolcularıma hafta içi bunu aşılamaya gayret ettim. Onlar da inandılar ve kazandılar. Son zamanlarda iyi bir futbol oynuyoruz. Sadece skora yansıtamıyorduk. Bu kez iyi değerlendirdik. Alt sıradaki rakiplerimiz bu hafta kazanmıştı. Bizim de kazanmamız gerekiyordu." dedi.

Emre ve Servet Çetin Bordeaux maçında yok

Kocaelispor karşısında şok bir yenilgiye uğrayan G.Saray'da kötü haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Dün gece büyük hatalar yapan Sarı-Kırmızılı savunmadan iki önemli isim birden sakatlandı. Emre Güngör 3. golden sonra sakatlanıp oyundan çıktı. Servet ise maçın 87. dakikasında mücadele edemeyecek hale gelince sedyeyle saha kenarına alındı. Servet'in ayak tarak kemiğinin kırıldığı belirtildi. İki futbolcunun da perşembe günü Bordeaux maçında oynamasının zor olduğu açıklandı.

HAYAL KIRIKLIĞI

Mağlubiyetin sorumlusu Skibbe

UEFA Kupası'nda Bordeaux karşısında ortaya koyduğu futbolla alkış alan ve moral bulan G.Saray'ı Skibbe frenledi. Kocaelispor karşısına yedek ağırlıklı ve yanlış bir kadro çıkaran Alman hoca, şampiyonluk yarışındaki rakiplerinin puan kaybettiği haftada talebelerini maça iyi motive edemeyerek mağlubiyette başrol oynadı.

MAÇIN ADAMI

Büyüklerin

korkulu rüyası oldu

Bu sezon F.Bahçe ve Beşiktaş'ı boş geçmeyen Taner Gülleri, ligin ilk yarısında İzmit'te oynanan maçtan sonra dün de Ali Sami Yen'de Sarı-Kırmızılı takımın ağlarını 4 kez havalandırdı. Önce takımının beraberlik golünü kaydeden tecrübeli oyuncu ardından da takımın 3., 4. ve 5. golüne imza atarak galibiyette büyük rol oynadı.

KIRILMA NOKTASI

Milan Baros fırsatı

değerlendiremedi

Galatasaray, skor 3-2 durumdayken Baros ile penaltı atışından yararlanamazken, maç bir anda döndü. Baros'un 87. dakikada kullandığı penaltı atışını, Serdar'ın yerine oyuna dahil olan yedek kaleci Kılıçarslan kurtarırken, Kocaeli aynı dakikada rakip kaleye inerek bir gol daha buldu ve rakibinin direncini bitirdi.

 

HAKEMİN NOTU

Çoban, kuralları uyguladı

Hakem Deniz Çoban, şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren tansiyonu yüksek müsabakada kurallara uygun bir müsabaka yönetti. Gereksiz düdüklerle maçı durdurmayan Çoban, tribünlerden de etkilenmeyerek rahat bir maç idare etti. Çoban, neticeye tesir edecek kritik bir hatada da bulunmadı.

MAÇIN NOTU

7

Ligde zor günler geçiren Kocaelispor'la şampiyonluk yarışı veren Galatasaray'ın mücadelesinde tansiyon hiç düşmedi. Skibbe'nin yedek ağırlıklı kadrosu Körfez ekibinin işine geldi. Tribünler 10 üzerinden 7 puanlık bir seyir zevki yaşarken, 90 dakika sonunda Alman hocayı istifaya çağırdı.

HACI HASDDEMİR

ZAMAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER