© Teknik Elektrik 2017-2025

Galatasaray Kulübünün eski başkanı Selahattin Beyazıt vefat etti

Galatasaray Kulübünün eski başkanı Selahattin Beyazıt, 91 yaşında hayatını kaybetti.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "1969-1973 ve 1975-1979 yıllarında kulübümüzün başkanlığını yapmış olan, 3597 sicil numaralı divan üyemiz Sayın Selahattin Beyazıt'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başkanımıza Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz." denildi.

Türkiye'nin en önemli sanayicilerinden olan Selahattin Beyazıt, 1931 yılında Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde dünyaya geldi.

Galatasaray Lisesi'nin ardından Cambridge Üniversitesi'nde okuyan ve uluslararası alanda başarılı ilişkilere sahip olan Beyazıt, metal, toprak, akaryakıt ve otomotiv sanayinde yatırımlarda bulundu.

 

Selahattin Beyazıt, Galatasaray Kulübünde 1969-1973 ve 1975-1979 yıllarında iki dönem başkanlık yaptı.

Üst üste 3 şampiyonluk

Galatasaray, Selahattin Beyazıt'ın ilk başkanlığı döneminde Süper Lig'de üst üste 3 kez şampiyonluk kazandı.

Sarı-kırmızılı takım, Beyazıt'ın teknik direktörlüğe getirdiği Brian Birch yönetiminde 1970-1971, 1971-1972 ve 1972-1973 sezonlarında ligde mutlu sona ulaştı.

Selahattin Beyazıt'ın başkanlığındaki Galatasaray, ayrıca ikişer kez Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve TSYD Kupası sahibi oldu.

Riva'daki araziyi kazandırdı

Selahattin Beyazıt, başkanlığı döneminde Galatasaray'a, kulübün en değerli gayrimenkullerinden olan Beykoz Riva'daki araziyi kazandırdı.

Beyazıt'ın 1977 yılında 1 milyon lira civarında bir bedelle aldığı 1 milyon 175 bin metrekarelik arazi, son dönemde ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan sarı-kırmızılı kulübün kurtuluş reçetesi olarak değerlendiriliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER