© Teknik Elektrik 2017-2024

Galatasaray çıkışı Avrupada arıyor

Teknik Direktör Skibbe, sakatlıkları sebebiyle Hakan Balta, Hasan Şaş ve Linderoth'u kadroya dahil etmedi.

Teknik Direktör Skibbe, sakatlıkları sebebiyle Hakan Balta, Hasan Şaş ve Linderoth'u kadroya dahil etmedi. Uzun bir sakatlık dönemini geride bırakan Avustralyalı yıldız Harry Kewell ise dün kafile ile birlikte Bordeaux'ya geldi.

Bu sezon Kadıköy'de oynanacak UEFA Kupası'nda final oynamayı hedefleyen Galatasaray, UEFA Kupası ikinci tur ilk maçında bugün deplasmanda Bordeaux ile karşılaşacak. Sarı-Kırmızılılar, son üç sezonda bugün oynayacakları karşılaşmayla birlikte Fransız ekibiyle 4 kez karşı karşıya gelecek. İki kez rakibine yenilen bir kez de berabere kalan Cim-Bom, bu kez rakibi karşısında iyi bir sonuç alarak İstanbul'a avantajlı bir sonuçla dönmeyi hedefliyor. Sarı-Kırmızılı takımda sakatlığı devam eden Hakan Balta, Uğur Uçar, Hasan Şaş bugünkü karşılaşmada forma giyemeyecek. Ligde cezalı olduğu için Antalyaspor karşısında takımdaki yerini alamayan Brezilyalı yıldız Lincoln forma giyebilecek. Özellikle bu sezon oynadığı iyi futbolla göz kamaştıran Lincoln, Bordeaux maçında Teknik Direktör Skibbe'nin en çok güvendiği oyuncuların başında geliyor. Alman teknik adam, Bordeaux maçının oyun planlarını Brezilyalı oyuncu üzerine kuracak.

UEFA Kupası ikinci tur ilk maçında Bordeaux karşısında avantajlı bir sonuç elde etmek isteyen Teknik Direktör Skibbe'nin takımı tek forvetli oyun sistemiyle sahaya sürmesi bekleniyor. Forvette tek başına görev yapacak olan Çek golcü Milan Baros'u orta sahadan Brezilyalı yıldız Lincoln destekleyecek. Harry Kewell'ın ilk 11'de sahaya çıkması halinde Skibbe, Arda Turan'ı uzun bir aradan sonra yeniden orta sahanın sağında görevlendirecek.

'Aslan, Fransa'da ayaklanacak!'

Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel, havaalanında yaptığı açıklamada, Bordeaux ile son derece önemli ve zor bir karşılaşma oynayacaklarını belirtti. Üstünel, "Avrupa'da ülkemizi temsil eden tek takım olmamız nedeniyle bütün oyuncular bu maçın bilinci içinde. Türkiye'yi sevindirmek için savaşacaklar. Aslan'ın ayaklanacağı bir maç olacak. Ligdeki performansımız kimseyi aldatmasın. Tekrar ediyorum, bu maç Aslan'ın ayaklanacağı bir maç olacak. Çok önemli ve çok kritik bir maç." diye konuştu. Takımda eksik futbolcu olup olmadığının sorulması üzerine de Üstünel, "Bizim için eksik yok. Sahaya çıkan her oyuncu görevini layıkıyla yapacaktır." dedi.

Arda Turan, Jurietti'ye karşı

G.Saray'ın yıldız futbolcusu Arda, 2006-07 sezonunda Devler Ligi'nde Bordeaux ile yapılan maçta Franck Jurietti'yle sorun yaşamıştı. Sarı-Kırmızılı takımın deplasmanda 3-1 kaybettiği maçta Arda, Jurietti'nin göğsüne kafa atmış ve 57. dakikada kırmızı kart görmüştü. Arda maç sonrası soyunma odasında hüngür hüngür ağlamış, olayla ilgili de şunları söylemişti: "Maç sırasında Jurietti bana 2 kere dirsek attı, sesimi çıkarmadım. Bir pozisyonda da Hasan ağabeye (Şaş) vurdu. Zaten yeniliyorduk, onun moral bozukluğu vardı, o anda resmen çıldırdım ve kafayı vurdum. Çok üzgünüm."

Hacı Hasdemir

ZAMAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER