© Teknik Elektrik 2017-2024

Galatasaray Akhisar Süper Kupa

Galatasaray - Akhisarspor maçının dakika dakika özeti HTSPOR ARENA'da... 90 dakikası 1-1 sona eren Süper Kupa maçında, uzatma devrelerinde de kazanan çıkmadı ve mücadele penaltılara gitti. Penaltılarda gülen taraf toplamda 6-5'lik skorla Akhisarspor oldu. Akhisarspor'da Güray, Larsson, Ömer, Miguel Lopes ve Seleznyov, penaltı atışlarını gole çevirdi. Sarı-kırmızılılarda Selçuk, Eren, Feghouli, Garry penaltı vuruşlarında hata yapmazken son penaltıda topun başına gelen Gomis, Fatih Öztürk'ü geçmeyi başaramadı. Bu kritik maçla beraber, Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) Türkiye'de ilk kez en üst seviyede oynanan bir maçta kullanıldı. Akhisarspor, tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu olduktan sonra Galatasaray'ı devirerek kulüp tarihinde bir ilki daha başardı Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan maçın tüm detayları HTSPOR ARENA'da...

İki yıllık aranın ardından Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olan ve tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanma başarısı gösteren Teleset Mobilya Akhisarspor, Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda Süper Kupa maçında karşı karşıya geldi.Fatih Terim, Galatasaray'ın başında 400. maçına çıkarken. Akhisarspor Teknik Direktörü Safet Susic ise yeni ekibiyle ilk kez bir resmi maçta takımını yönetti.


Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi mağlup ederek bir ilki başaran ve kulüp tarihinin ilk kupasını kazanan Akhisarspor, Galatasaray'ı da penaltılar sonucunda 6-5'lik toplam skorla mağlup etti ve ilk kez mücadele ettiği Süper Kupa'nın sahibi oldu. 


GALATASARAY: 1 - AKHİSARSPOR: 1 (5' Selezynov, 79' Eren Derdiyok) 

(Maçın 120 dakika sonucu)

PENALTI ATIŞLARI

GALATASARAY: 4 - AKHİSARSPOR: 5

GALATASARAY: Selçuk İnan attı | Eren Derdiyok attı | Feghuoli attı | Garry Rodrigues attı | Gomis kaçırdı

AKHİSARSPOR: Güray Vural attı | Larsson attı | Ömer Bayram attı | Miguel Lopes attı | Seleznyov attı |

Maçın 2. dakikasında ilginç bir pozisyon yaşandı. Serdar Aziz'in geri pasında, Selezynov'un baskı yaptığı Muslera ceza sahası içinde topu uzaklaştırmak isterken ıskaladı, ancak Akhisarsporlu futbolcular bu pozisyonu gole çeviremedi.

Mücadelenin ilk golü erken geldi: Akhisarspor, karşılaşmanın 5. dakikasında 1-0 öne geçti: Manu seri çalımlarla ceza sahasına girdikten sonra vuruşunu yaptı, top sol kale direğinden geri geldi. Topu önünde bulan Seleznyov takımını 1-0 öne geçirdi.

haberturk.com

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER