© Teknik Elektrik 2017-2024

Futbol maçı savaşa döndü: 74 ölü

Bir grup taraftar, Port Said Stadı'nı ateşe verirken bazı taraftarlar da olayları stat dışında askeri yönetim aleyhine gösterilere dönüştürdü.

Bir grup taraftar, Port Said Stadı'nı ateşe verirken bazı taraftarlar da olayları stat dışında askeri yönetim aleyhine gösterilere dönüştürdü.

Mısır'dan yayın yapan Modern Sport adlı özel kanalı, yetkililere dayanarak verdiği habere göre, olaylarda ölenlerin sayısının artabileceğini hastaneye kaldırılanlar arasında çok sayıda ağır yaralı bulunduğunu bildirdi.

Yarı resmi El Ahram gazetesi ise konuk takım El Ehli'nin askeri birlikler tarafından stattan çıkarılmaya çalışıldığını ancak takımın hala Pord Said'de olduğunu kaydetti.

Şu ana kadar ölenler arasında futbolcu olup olmadığı bilinmiyor.

Bazı kaynaklar, yaralılar arasında her iki takımdan da futbolcuların bulunduğunu belirtti.

AA muhabirinin telefonla ulaştığı bazı Pord Said sakinleri, şehir merkezinde askeri birliklerin önlem aldığını, stat çevresinden ise silah seslerinin geldiğini ileri sürdüler.

Muhalif El Vefd gazetesine göre stattaki güvenlik kuvvetleri olayları bastırmakta yetersiz kaldı ve olaylar stat dışına yayıldı.

Öte yandan başkent Kahire'de Zamalek ve İsmailiye takımları arasında oynanacak olan lig maçının Port Said'deki olaylardan sonra iptal edilmesi üzerine taraftarlar, polisle çatışmaya başladı.

Bir grup öfkeli taraftarın stadı ateşe verdiği öğrenildi.

Başkent Kahire'de çıkan olaylarda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Mısır'ın resmi Nil televizyonu en az 100 taraftarın yaralanarak hastaneye kaldırıldığını, stat dışında ise yangının sürdüğünü belirtti.
Müslüman Kardeşler polisi ve orduyu sorumlu tuttu

Mısır'ın en büyük siyasi oluşumlarından Müslüman Kardeşler Örgütü, ülkede maç sonrası yaşanan katliamdan polisi ve orduyu sorumlu tuttu.

Müslüman Kardeşler Örgütünin resmi sözcüsü Dr. Mahmud Gazlan, ''Ülkede ciddi bir güvenlik sorunu var. Maç sonrası yaşanan olaylar, tamamen organize ve planlı eylemlerdir. Mübarek döneminden kalma üst düzey polis yetkilileri ve askerler, devrimi yapan halkı cezalandırıyor'' dedi.

Mısır'da sandıktan birinci parti çıkan Müslüman Kardeşler'e bağlı Özgürlük ve Adalet Partisi'nin (ÖAP) başkan yardımcısı İssam El Aryan da konuya ilişkin açıklamasında, olayın bir komplo olduğuna işaret etti. Aryan, ''Bu, korkunç bir olay. Asker ve polisten kaynaklanan ciddi bir ihmal söz konusu'' diye konuştu.

Mısır'ın ünlü takımı El Ehli ile Port Said'in El Mısri takımları arasında bu akşam oynanan maçtan sonra yaşanan olaylarda 74 kişi öldü, binden fazla kişi yaralandı.

Halk Meclisi olağanüstü toplanıyor

Mısır'ın Port Said kentinde bir maçtan sonra çıkan ve 74 kişinin ölümü, binden fazla kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylar üzerine Mısır Halk Meclisinin olağanüstü toplanacağı bildirildi.

Mısır'ın yarı resmi El Ahram gazetesi, Mısır Halk Meclisinin, olayları görüşmek üzere bugün olağanüstü oturum düzenleyeceğini duyurdu.

Bu arada, Mısır siyasetinin tanınmış liberal ismi milletvekili Amr Hamzavi ise sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, içişleri bakanı ile güvenlik başkanına istifa çağrısında bulundu. hbaer7

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER