© Teknik Elektrik 2017-2024

Futbol heyecanı erken başladı, Süper Kupa Fenerin

sorusu hakem Yunus Yıldırım'ın başlama vuruşundan önce aklımıza geliyor.

sorusu hakem Yunus Yıldırım'ın başlama vuruşundan önce aklımıza geliyor. Statü böyle bir maçın oynanmasını zaruri kıldığı için Beşiktaş ile Fenerbahçe Olimpiyat Stadı'nda yenilenmiş ve güçlenmiş bir şekilde kozlarını paylaştı. Kupayı alan tarafın rengi bu sefer Sarı-Lacivert'ti.

Geçen yılın hiç şüphesiz en başarılı ekibi Siyah-Beyazlı takım. Uzun bir aradan sonra iki kupayı müzesine götüren takım oldu. Süper Kupa finalini kazanmak yılın taçlandırılmasını anlamına geliyordu Kartal adına. Beşiktaş'ta geçen sezonki kadroya bakıldığında çok büyük bir değişiklik yoktu. Gökhan Zan ve Cisse'nin yerleri Ferrari ve Fink ile doldurulmuştu. Nihat ve İsmail ile de takviye yapılmıştı. F.Bahçe'de ise Daum'la oyun felsefesi değişmişti. Don Santos, Bilica, Cristian'ın transferi Sarı-Lacivertli takımı ayağa pas yapan mücadeleci bir ekip haline sokmuştu. Karşılaşmanın ilk yarısında Fenerbahçe'nin arzulu, Beşiktaş'ın dengeli bir oyun anlayışı vardı. 18'de Yusuf'un kafa vuruşu direkten dönerken hemen peşinden Alex'in vuruşunu Rüştü kurtarıyordu. 36'da Nobre Beşiktaş adına bir pozisyonu heba ederken üç dakika sonra Güiza'nın topu Rüştü'ye nişanlaması da Sarı-Lacivertliler için talihsizlikti. Kartal'da 4 savunma ve önlerinde oynayan Fink ile Ernst'in sürekli kontrollü kalışına Fenerbahçe'nin Güiza'ya destek verememesi eklenince ilk yarı gol sesi çıkmadı.

Ta ki 75. dakikada Alex'in kullandığı serbest vuruşa kontrolsüz çıkan Sivok'un eli topla buluşmasına kadar. Kazanılan penaltı vuruşunu gole çeviren Alex skoru 1-0 yaptı. Uzatmalarda Güiza'nın nefis ortasına iyi uzanan Alex, Süper Kupa'nın sahibini tescilledi.

 

Kupa notları

Daum: Bu kupa Aziz Yıldırım'ın kupası

F.Bahçe Teknik Direktörü Daum, sezonun ilk derbisinde Beşiktaş'ı 2-0 yenerek kazandıkları Süper Kupa'yı Başkan Aziz Yıldırım'a armağan etti. Alman hoca, "Başkanımıza teşekkür ediyorum bizlere böyle bir takım kurma imkanı verdiği için. Bu kupa Aziz Yıldırım'ın kupası. İkinci apayrı bir oyun gördük. Bu yeni F.Bahçe modeli. Belki biraz şansla aldık maçı ama memnunuz." dedi. Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli ise finalin kendileri için test maçı olduğunu kaydetti.

Demirören'den Aziz Başkan'a yıldırım tebrik

Centilmen bir havada geçen karşılaşma sonrası Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı kutladı. Maçın ilk yarısını protokol tribününde Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Aziz Yıldırım ile birlikte izleyen, ikinci yarıda siyah-beyazlı kulübün yönetim kurulu üyelerinin ve kızının bulunduğu tribüne geçen Demirören,karşılaşmanın hemen ardından protokol tribününe gelerek Aziz Yıldırım'ın elini sıktı.

Hakemler ikinci

yarı renk değiştirdi

Süper Kupa'nın hakemi Yunus Yıldırım ve yardımcıları maçın ikinci yarısına farklı renkte formayla çıktılar. Mücadelenin ilk yarısında kırmızı renkli forma giyen hakemler, ikinci yarıya ise siyah renkteki formayla başladılar. Bu arada Honved maçında attığı frikik golünden sonra sakatlanan F.Bahçeli oyuncu Roberto Carlos, maçı tribünden izledi. Sambacıdan imza almak isteyen üst kattaki taraftarlar formalarını bir ipe bağlayarak Carlos'a sarkıttılar. Ünlü futbolcu da formaları tek tek imzalayıp yukarı gönderdi.

Topuz saklandı, Nihat

8 yıl sonra sahnede

Fenerbahçe'de kupa maçı öncesi Sarı-Lacivertli takımın tüm çalışmalarında yer alan Mehmet Topuz'un kadroda olmaması sürpriz olarak karşılandı. Transferi sırasında F.Bahçe ve Beşiktaş'ı karşı karşıya getiren Topuz'un Siyah-Beyazlı taraftarlardan tepki görmemesi için dünkü maçın 18 kişilik kadroya alınmadığı öğrenildi. Bu arada Nihat Kahveci, yıllar sonra Türkiye'de bir resmî maça çıktı. Milli futbolcu Fenerbahçe'ye karşı derbi heyecanını en son 24 Şubat 2001 tarihinde lig maçında yaşamıştı.

 

Maçın analizi

Maçın adamı

Kaptan, gemisini iyi idare etti

Christoph Daum'un gelmesiyle birlikte eski günlerine dönüş sinyallerini veren Alex, dün gece mükemmel oynamasa da skor tabelasını değiştiren tek isimdi. Kaptan olarak sahaya çıkan Sambacı, tecrübesini konuşturarak takımı adına iki gol atmasını bildi.

Kırılma noktası

Yusuf'un kafası direkte patladı

Maça daha iyi başlayan Beşiktaş, gol pozisyonlarını da rakibine oranla daha çok yakaladı. Özellikle Yusuf'la etkili olan Siyah-Beyazlılar, 18. dakikada gole çok yaklaştı. Soldan gelen ortayı iyi takip eden Yusuf'un kafa vuruşunda, top kale direğinden döndü.

Hakemin notu

Yunus Yıldırım, pür dikkat maçı yönetti Sezonun ilk resmi maçında görev yapan Yunus Yıldırım, genellikle dengeli düdükler çaldı. Yan hakemleri ile ofsaytları çok iyi süzen tecrübeli hakem, Fenerbahçe'nin kazandığı penaltıda kritik bir karar verdi. Yıldırım, Sivok'un elle oynamasına

göz yummadı.

Hayal kırıklığı

Tomas Sivok, Alex'e çalıştı!

Geçen sezon Zapotocny ile birçok maçta eleştiri oklarını üzerine çeken Sivok, dünkü maçta adeta takımını yakan isim oldu. Ferrari ile birlikte uyumsuz bir ikili görüntüsü veren Çek futbolcu, yaptığı iki hatayla F.Bahçe'nin gollerine sebebiyet verdi.

Maçın rakamı

8

Karşılaşmanın ilk yarısı daha tempolu

geçmesine rağmen yine de son saniyeye kadar heyecanlı bir maç vardı. İki takımın futbolcuları da 90 dakika boyunca oyundan düşmemeye çalıştı. Bu zevkli mücadeleden gününde olan

Fenerbahçeli futbolcular kârlı çıktı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER