© Teknik Elektrik 2017-2024

Fuat Sezgin Hoca’ya Veda

Tedavi gördüğü hastanede 94 yaşında vefat eden Prof. Dr. Fuat Sezgin Hoca, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Fuat Hoca'nın cenazesi öğle namazını müteakip Fatih Camisi'nden kaldırılıyor. Cenaze, kendisinin öncülüğünde kurulan ve üstün nitelikli eserler ortaya koyan İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’nin yanında defnedilecek.

Ömrünü İslam bilimler tarihine adayan Prof. Dr. Fuat Sezgin, 94 yaşında hayatını kaybetti. İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya, yaptığı açıklamada, İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Sezgin’in sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini söyledi.

Bugün defnedilecek olan Prof. Dr. Fuat Sezgin Hoca, öğle namazını müteakip Fatih Camisi’nden son yolculuğuna uğurlsnıyor. Sezgin, kendisinin öncülüğünde kurulan ve üstün nitelikli eserler ortaya koyan İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’nin yanında defnedilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cenazeye katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Sezgin’in cenazesinde hazır bulundu.

Cenaze namazı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kıldırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Medeniyetimizin uyanışına öncülük etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Fuat Sezgin’in vefatı ardından Twitter hesabından taziye mesajı yayınladı. Erdoğan, “Büyük ilim insanı, İslam bilim tarihi alanında yaptığı çalışmalarla medeniyetimizin ve tarihimizin uyanışına öncülük eden Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamıza Allah’tan rahmet, milletimize, yakınlarına ve tüm ilim dünyasına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

www.akittv.com.tr

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER