© Teknik Elektrik 2017-2024

Flaş: Okul katliamında ölü...VİDEO

İsrail tanklarının kara harekatı gerçekleştirdiği Gazze'de bir Birleşmiş Milletler okulunu vurduğu bildirildi.

İsrail tanklarının kara harekatı gerçekleştirdiği Gazze'de bir Birleşmiş Milletler okulunu vurduğu bildirildi. Filistinli sağlık kaynakları, saldırıda 82 kişinin öldüğünü açıkladı. İsrail saldırılarının başlamasının ardından yüzlerce Filistinli bölgedeki okullara sığınıyordu.

 

İsrail ordusu da kara harekatının başlamasından bu yana dördüncü askerinin öldüğünü açıkladı. Açıklamada askerin, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde öldürüldüğü belirtildi. İsrail ordusu, sabah saatlerinde de İsrail tanklarının kendi askerlerini vurması sonucu 3 askerin öldüğünü açıklamıştı.

 

Öte yandan 40 kadar İsrail tankının sabah saatlerinde Han Yunus kasabasına girdiği belirtilirken, İsrail gemilerinin Dar'ul Balah semtine açtıkları ateş sonucu da 10 Filistinlinin öldüğü bildirildi. Görgü tanıkları, İsrail gemilerinin plajları bombaladığını kaydetti.

 

Gazze Şeridi'nin diğer bölgelerinde meydana gelen çatışmalarda ise dün gece ölen 8 Filistinli ile birlikte 10 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

 

İslami Cihad, Gazze Şeridi'nin doğusunda iki militanının öldürüldüğünü açıkladı. İsrail ordusu da kara harekatının başlamasından bu yana ölen Hamas militanları sayısının 130 olduğunu kaydetti.

 

İsrail'in 27 Aralık'ta başlayan Gazze operasyonlarında ölü sayısı, 3 İsrailli sivil ve 5 asker dahil 566'ya yükseldi.

 

BM: GAZZE'DEKİ OKULA SALDIRIDA ÖLÜ SAYISI 30

 

Birleşmiş Milletler, İsrail saldırısına hedef olan Gazze'deki BM okulunda 30 kişinin öldüğünü, 55 kişinin yaralandığını bildirdi.

Olay yerindeki doktorlar ölü sayısını daha önce 40 olarak bildirmişti.

 

BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Kurumunun (UNRWA) Gazze Başkanı John Ging, saldırıda ölen ve yaralananların çoğunun, olay sırasında okul binası dışında bulunanlar olduğunu, ancak binadakilerden de ölen ve yaralanan olduğunu söyledi. Saldırı sırasında okulda, buraya sığınmış 350 kadar kişinin olduğu kaydedildi.

 

Okuldaki yaralıların 5'inin durumunun ağır olduğunu belirten Ging, Bureij kampındaki BM sağlık merkezinde de 10 kişinin yaralandığını söyledi. Ging, sağlık merkezinde yaralananların 7'sinin doktor, 3'ünün ise merkezde tedavi gören hastalar olduğunu belirtti.

 

İSRAİL, BM OKULUNDAN KENDİLERİNE ATEŞ AÇILDIĞINI AÇIKLADI

 

Öte yandan İsrail ordusu, bugün vurdukları Gazze Şeridi'ndeki Cebeliye mülteci kampında yer alan Birleşmiş Milletler (BM) okulundan Filistinlilerin havan topu saldırısında bulunduklarını iddia etti.

İsrail ordusundan bir sözcü, 46'nın üzerinde kişinin ölümüyle sonuçlanan BM okulu saldırısıyla ilgili, Filistinlilerin buradan kendilerine havan topu saldırısında bulunduklarını açıklayarak, “Bu Filistinlilerin BM okullarından açtıkları ilk ateş değil” dedi. Sözcü İsrail güçlerinin Cebeliye mülteci kampı yakınlarında konuşlandıklarını ve Filistinlilerin kendilerini hedef alan saldırılarına karşılık verdiklerini belirtti.

Bölge halkı ise Filistinlilerin okulun içerisinden değil yakınlarından ateş açtıklarını vurguladı. Bugün öğle saatlerinde İsrail tanklarının Gazze Şeridi'ndeki Cebeliye mülteci kampında yer alan BM okulunu vurması sonucu en az 46 kişi hayatını kaybetmişti. Ancak BM resmi rakamları ölü sayısının 30 olduğunu açıklamıştı.

ajanslar

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER