© Teknik Elektrik 2017-2024

Filistinli Çocuklar Martin Luther Kingi Andı

Gazze sınırında bir araya gelen çocuklar, 50 yıl önce suikast sonucu hayatını kaybeden medeni haklar hareketi lideri Kingi andı.

Gazze sınırında toplanan Filistinli çocuklar, ABDde 50 yıl önce suikast sonucu hayatını kaybeden medeni haklar hareketi lideri Martin Luther Kingi andı.

Hamasa ait Hükümet Basın Ofisi, Kingin ölümünün 50. yılı anısına Gazze sınır çitlerine yaklaşık 700 metre uzaklıkta etkinlik düzenledi. Anma etkinliğine çok sayıda Filistinli çocuk katıldı.

Kingin uğruna mücadele ettiği değerler ve barışçıl direnişin, Filistinlilerinkine benzer olduğunu ifade eden çocuklar, ABDdeki ırkçılığa ve siyah ayrımcılığına karşı verdiği mücadeleyle milyonları etkileyen Kingin posterlerini taşıdı.

Grup adına konuşan Mecdi Amir adlı Filistinli çocuk, Martin Luther Kingin mücadele şekli ve mücadele ettiği değerlerle, inanç ve ilkelerimiz ortak niteliklere sahip. Taleplerimiz ve barışçıl direnişimiz de benzeşmekte. King de adil davasını savunmak için barışçıl direnişte ısrar etti. dedi.

Barış içinde yaşama ve vatana dönüş başta olmak üzere haklarının iade edilmesi talebiyle bir araya geldiklerini ifade eden Amir, Filistinlilere, dolaşım özgürlüğü, sağlık, eğitim ve güvenli gıdaya erişim haklarının verilmesini istedi.

Benim bir hayalim var

BMden Filistin halkının yanında yer alması ve Gazzeden ablukanın kaldırılması başta olmak üzere haklarının geri verilmesi için çalışması çağrısında bulunan Amir, ABDde siyahların özgürlük mücadelesinde sembol olan Kingin konuşmasını anımsatarak, Benim bir hayalim var. Zafer bizim olacak. dedi.

Lana Ebu Zubeyde de etkinliğe temel haklarından yoksun tüm Gazzeli çocukları temsilen katıldıklarını belirterek, haklarını geri alarak çocukluklarını doyasıya yaşamaları için uluslararası toplumdan destek talep etti.

Ebu Zubeyde, Bizim de seyahat, dolaşım, diğer çocuklar gibi oynamak, temiz su içmek, sağlıklı gıda yemek, eğitim ve sağlık haklarımız var. ifadesini kullandı.

ABDde ırkçılığa ve siyah ayrımcılığına karşı mücadele eden King, 4 Nisan 1968de konuşma yapmak üzere geldiği Tennessee eyaletinin Memphis şehrinde kaldığı motelden çıkarken James Earl Ray tarafından vurularak öldürülmüştü.

Kingin, 1963 yılında Washingtonda gerçekleştirilen yürüyüşte yaptığı Bir hayalim var başlıklı konuşması, ABDdeki en önemli insan hakları metinlerinden biri olarak görülmektedir.

www.muzakerat.com

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER