© Teknik Elektrik 2017-2024

Fenerbahçeli Lefteri Türkiye uğurladı

Türk futbolu ve Fenerbahçe'nin efsane ismi Lefter Küçükandonyadis'in cenazesinde Galatasaraylı ve Beşiktalılar da 'Ver Lefter'e, yaz deftere' sloganını haykırdı.

Türk futbolu ve Fenerbahçe'nin efsane ismi Lefter Küçükandonyadis'in cenazesinde Galatasaraylı ve Beşiktalılar da 'Ver Lefter'e, yaz deftere' sloganını haykırdı. Tüm renkleri buluşturan unutulmaz futbolcu için Şükrü Saracoğlu Stadı'nda tören düzenlendi.

87 yaşında hayata gözlerini yuman 'Ordinaryüs' lakaplı Lefter için yapılan tören, Sarı-Lacivertli camianın yanı sıra diğer çok sayıda kulübün yöneticileri, temsilcileri ve eski sporcuları olmak üzere, futbol camiasını Kadıköy'de bir araya getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da törene katılanlar arasındaydı. Başbakan Erdoğan ile birlikte Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da törende yer aldı. Başbakan Erdoğan, saygı duruşu sırasında saha içinde bulunurken daha sonra protokol tribününe çıkarak töreni buradan takip etti.

Lefter'in Türk bayrağı ve Fenerbahçe Kulübü'nün bayrağına sarılı naaşı saha içine Sarı-Lacivertli futbolcular tarafından taşıdı. Töreni izlemeye gelen yaklaşık 10 bin Fenerbahçeli ve diğer kulüplerin taraftarları, bu kez tezahüratlarını Lefter için yaptı. Statta, 'Ordinaryüs', 'Hakkını Fenerbahçeliliğimize helal et', 'Ver Lefter'e yaz deftere, kalbimizdesin', 'Rahat uyu, çubuklu bize emanet' yazıları dikkat çekti.

Törende Lefter'in torunları Özcan ve Özlem Katmer konuşma yaptı. Özlem Katmer, gözyaşlarını tutamadığı konuşmasında, "O mütevazılık denilen unsurun önde gelen bir elçisiydi." derken Özcan Katmer'in konuşması sırasında Aziz Yıl-dırım'dan bahsetmesi üzerine de tribünler Yıldırım lehine tezahüratta bulundu. Stattaki törenin ardından efsanenin naaşı motorla Büyükada'ya getirildi. Kilisede düzenlenen törenin akabinde Lefter'in naaşı Büyükada Rum Ortodoks Kabristanı'nda toprağa verildi.

NOTLAR

Başbakan Erdoğan da Saracoğlu'ndaydı. Lefter Küçükandonyadis için düzenlenen törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür de katıldı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın yanı sıra Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de törende yer aldı. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, TFFYönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, G.Saray İkinci Başkanı Ali Dürüst, yönetici Refik Arkan, G.Saray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Beşiktaş İkinci Başkanı Metin Keçeli ve Genel Sekreter Fahrettin Curoğlu da efsane futbolcuya veda töreninde F.Bahçe camiasını yalnız bırakmadı. F.Bahçe'nin eski başkanları Ali Şen ve Faruk Ilgaz, eski yöneticiler ve eski futbolcular da törene katılanlar arasındaydı.

Kaptan Alex, Lefter'e söz verdi. Lefter ile tanışan, Büyükada'da efsane isimle bir gün geçiren Fenerbahçe kaptanı Alex, törende konuşma yaptı. Lefter'in vefatının kendisini içten yaraladığını ifade eden Brezilyalı yıldız, şunları kaydetti: "Özellikle son zamanlarda kendisinin sağlık bakımından geçirdiği zor günler ve en sonunda vefat etmesi, beni bir yabancı olsam da çok fazla içten yaraladı. Fakat Fenerbahçe gibi büyük taraftarı olan kulüpler de böyle efsaneleri hiçbir zaman öldürmezler. Onun büyük başarılarla bıraktığı çubuklu formayla ben burada olduğum süre içinde gururlu bir şekilde ter dökeceğim. Her şey için teşekkürler Lefter."

Yıldırım'dan Başbakan'a teşekkür. Futbolda şike iddialarına yönelik açılan dava kapsamında tutuklu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, camianın, Lefter Küçükandonyadis'in cenazesine gösterdiği ilgiyi memnuniyetle karşıladığını söyledi. Kendisinin de cenaze törenine katılmayı istediğini; ancak buna yönelik talebinin mahkemece reddedildiğini bildiren Yıldırım, "Camiamızı yalnız bırakmayan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Bağış: Lefter, sevgiyi ve hoşgörüyü miras bıraktı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Lefter'in 10 numara futbol oynamakla kalmayıp 10 numara bir hayat sürdüğünü söyledi. Büyükada'daki törene de katılan Bağış, "Lefter, farklılıkların zenginlik olduğunu bize öğretenlerden birisi oldu. Bugün burada ona veda ederken de hayatı boyunca çok güzel yaptığı bir şeyi bir kez daha yaptı. Bu ülkeyi bütünleştirdi. Sevgiyi, hoşgörüyü, muhabbeti ve saygıyı miras bıraktı." diye konuştu. zaman

TÜM HABERLER