© Teknik Elektrik 2017-2024

Fener zirveye ok attı

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yazdan kalma bir havada oynanan mücadelede elde edilecek üç puan her iki taraf açısından da çok önemliydi.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yazdan kalma bir havada oynanan mücadelede elde edilecek üç puan her iki taraf açısından da çok önemliydi. Şenol Güneş yönetiminde iyi bir hava yakalayan ve son maçlarda üst üste galibiyetler alan Bordo-Mavililer, güçlü rakibini yenerek zirveye yaklaşmayı hedefliyordu. Toparlanma sürecine giren Fenerbahçe ise devreyi lider bitirmek istiyordu.

Teknik adamların birbiriyle kucaklaştığı, Trabzonspor tribünlerinin görsel şovuna sahne olan karşılaşmaya konuk takım daha etkili başladı. Henüz 5. dakikada Güiza'nın ceza sahasının dışından sert şutu üst direkte patladı. İlk bölümünde yardımcı hakemlerin yanlış ofsayt bayrakları iki takım oyuncularının da tepkisini çekti. Selçuk İnan'ın ceza alanı içinde eline temas eden topa Fenerbahçeliler uzun süre penaltı itirazında bulundu. 32'de Alex'in nefis pasıyla topla buluşan Güiza, bir metreden boş kaleye golü atamadı. 36'da bu kez Güiza'nın pasıyla Alex müsait durumda kaldı, ama Brezilyalı yıldız, aşırtma denemesinden sonuç alamadı. Fenerbahçe ilk yarıda net fırsatlardan yararlanamazken Trabzonspor'un ciddi bir gol pozisyonu yoktu. Ancak 46'da Arjantinli Colman, Güiza gibi zor olanı başardı ve yakın mesafeden kaleyi tutturamadı. 56'da Alex, taç atışından gelen topu kafayla Güiza'nın önüne yuvarladı, İspanyol futbolcu da defans oyuncularının engellemesine rağmen yerden düzgün vuruşla ağları havalandırdı: 0-1. Beraberlik için yüklenen Bordo-Mavililerde Umut'un bir şutu üst direğe çarpıp dışarı çıktı. Buna karşılık açık alan bulan Fenerbahçe de Özer ve Semih'le farkı artırabilirdi. Fakat maçta başka gol olmayınca Sarı-Lacivertliler, haftalar sonra böylesine zorlu bir deplasmandan mutlu ayrıldı.

Günübirlik değil, gerçek lider Fenerbahçe

Cuma günü oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçından sonra lig lideri tam üç kez değişti. Cuma gecesi Beşiktaş'ı deplasmanda 3-2 yenen Bursaspor maç fazlasıyla Kayseri'nin yerine koltuğa otururken, cumartesi günü ise zirveyi G.Saray ele geçirmişti. Daha sonra gözler ilk yarının kapanış karşılaşması için Avni Aker'e çevrilmişti. F.Bahçe de Trabzon engelini 1-0 aşarak adeta 'ilk yarının gerçek lideri benim' dedi.

Daum'a göre kazanan her zaman haklı

F.Bahçe'nin Alman hocası Christoph Daum, Trabzonspor'a karşı şanslı olduklarını ancak kazanmayı da hak ettiklerini söyledi. Daum, "Bir maçı 1-0 kazandığınız zaman şans gerekiyor. Trabzonspor şanssızdı. Ancak şans mücadele edenin yanında olur." dedi. Daum, zor günlerden sonra gelen liderlikle mutlu olduğunu da kaydederken, transfer hakkında ise, "Devre arasında yararlı oyuncu bulmak kolay değil." diye konuştu.

Şenol Güneş: FenerBahçe çok mu iyiydi?

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçın skorunu adil bulmadığını söyledi. Güneş, "Mağlubiyeti hak etmedik. Biz çok mu iyiydik? Hayır. F.Bahçe çok mu iyiydi? Hayır." dedi. Güneş, puan farkının açılmasını ise "Bu yarışta nereye varabilirsek, oraya gideceğiz. Yenseydik 6.ydık, yenildik yine 6. sıradayız." diye yorumladı. Tecrübeli hoca, bu maçı 13 yıl önceki karşılaşmayla bağdaştıranları da 'çağdışı' buldu.

'Yıldırım bana yumruk atmaya kalkıştı'

Trabzonspor Genel Saymanı Mahmut Aksu, maç sonrası hakem Bülent Yıldırım'ın kendisine yumruk atmaya çalıştığını iddia etti. Aksu, "Hakemler son derece kötü bir yönetim sergiledi. Ben de bunu kendilerine nazik bir dille anlatmak için maçın ardından yanlarına gittim. Ancak hakem Bülent Yıldırım'ın 'Çekil karşımdan' şeklindeki sözü ve sağ yumruğunu havaya kaldırmasıyla şoke oldum. Kendisini şiddetle kınıyorum." dedi.

ZAMAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER