© Teknik Elektrik 2017-2024

Fener sessiz sedasız finalde

Süper Lig'de hemen hemen şampiyonluk şansı kalmayan Fenerbahçe, Avrupa'da boy göstermek için tek anahtar olan Türkiye Kupası'nda yoluna devam ediyor.

Süper Lig'de hemen hemen şampiyonluk şansı kalmayan Fenerbahçe, Avrupa'da boy göstermek için tek anahtar olan Türkiye Kupası'nda yoluna devam ediyor. Sivas'la oynadığı rövanş maçına ilk 11'in değişmez isimleri olan Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Edu, Lugano, Uğur, Alex, Emre ve Semih'ten yoksun bir kadroyla çıkan Kanarya, 90 dakika boyunca etkisiz kaldı. Ligde liderliğini sürdüren Yiğidolar ise ideal 11'i ile mücadele ederken 47. dakikada iki topu birden direkten döndü. Maçın en kritik anı da bu dakikada yaşandı. Bu pozisyon sırasında F.Bahçe kalesini adeta abluka altına alan Sivasspor'da önce Sezer, daha sonra Kamanan direkleri dövdü.

Fenebahçe ise orta sahada bir türlü organize olamazken ileride sadece Daniel Güiza'nın cılız ataklarıyla gol aradı. Zaman zaman sol kanattan Vederson'la rakip kaleyi yoklayan Fenerbahçe'nin özellikle maçın son bölümlerinde vakit çalması dikkat çekti. Başta Robetro Carlos olmak üzere bazı Sarı-Lacivertli futbolcuların topu tribünlerin dışına vurmaları gözden kaçmadı. Sonuçta Fenerbahçe, 4 Eylül Stadı'nda istediği sonucu aldı ve bu sezon tek tutunacak dalı kalan Türkiye Kupası'nda finale yükseldi.

Kanarya, 12. kez finale adını yazdırmayı başardı

Fortis Türkiye Kupası'na 26 yıldır hasret kalan Fenerbahçe, bu sezon yarı finalde Sivasspor'u eleyerek, tarihinde 12. kez finale yükselmeyi başardı. 47 yıllık mazisi olan Türkiye Kupası'nı 1967-1968, 1973-1974, 1978-1979 ve son olarak 1982-1983 sezonunda toplam 4 kez kazanabilen Sarı-Lacivertliler, 3 yıl aradan sonra kupaya yine yaklaştı. Fenerbahçe, kupada en son final karşılaşmasını 2005-2006 sezonunda Beşiktaş ile oynamış ve uzatmalara giden maçı 3-2 kaybetmişti.

'Kupayı Beşiktaş'tan

almak çok zevkli olacak'

Sahaya takım kaptanı olarak çıkan Fenerbahçeli Selçuk Şahin, maçtan sonra "Bu kupayı almak artık boynumuzun borcu oldu." diye konuşurken, Beşiktaş'la finalde oynayıp kazanmanın daha büyük zevk olacağını ifade etti. Tecrübeli futbolcu, "Ligde kendimizi zor duruma soktuk. İşimiz ligde gerçekten zor ama bizim için kupa moral olacak. Büyük olasılıkla finalde Beşiktaş'la oynayacağız. Kupayı Beşiktaş'ın elinden almak da bize daha çok zevk verir." dedi.

Sivas'ta 'Bu sene şampiyon Anadolu'dan çıksın' sesleri

Maçın ardından Sivas'ta dostluk havası esti.

İki takımın futbolcuları formalarını değiştirirken hem F.Bahçe, hem de Sivas tribünleri hep bir ağızdan "Bu sene şampiyon Anadolu'dan" diye bağırdı. Şampiyonluk umutları matematiksel olarak sürse de Sarı-Lacivertli taraftarların bu sezon takımlarından umutlarını kestiğini gösteren bu tezahürat, aynı zamanda İstanbul'daki ezeli rakiplerinin yerine Anadolu'dan bir ekibi şampiyon görmek istediğini belgeledi.

Luis Aragones'in yüzü yine kupada güldü

Fenerbahçe'de zor günler geçiren Luis Aragones'in yüzü yine kupada güldü. Aragones, kariyerinde kazandığı 8 kupadan 7'sini lig usulü olmayan turnuvalarda elde etti. İspanyol hoca, İspanya Kral Kupası'nı Atletico Madrid'le 3 defa, Barcelona ile ise 1 kez kazandı. Aragones ayrıca A. Madrid ile Kıtalararası Kupası'nı ve İspanya Süper Kupası'nı kaldırdı. Euro 2008'de İspanya ile şampiyonluk yaşayan tecrübeli hoca 1977 yılında A.Madrid ile La Liga'da mutlu sona ulaştı.

ZAMAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER