© Teknik Elektrik 2017-2024

FED'in güvercini gelişen piyasalara yaradı

FED güvercin tavrı, gelişen piyasalardaki yükselmeyi tetikledi.

 

Gelişen piyasalar, Fed'in güvercin tavrının riski varlık iştahını desteklemesiyle yükseldi ve Brent petrolün fiyatının varil başına 41 doların üzerine çıkması enerji hisselerini dört ayın zirvesine taşıdı.

20 gelişen piyasa parasını takip eden gösterge, ABD politika yapıcıların bu yıl iki faiz artırımı sinyali vermesiyle dört ayın zirvesine yükseldi. Fed Aralık ayında bu yıl için dört faiz artırımına gidileceğini işaret etmişti. Real, Brezilya hükümetinde değişiklik olacağı yönündeki spekülasyonun etkisiyle Eylül ayından bu yana görülen en güçlü yükselişini yaptı. Güney Kore Wonu dört yılın en güçlü yükselişini yaptı. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi boğa piyasası seviyesinin yüzde 1.2 altında bulunuyor.

'Gelişen piyasalar olumlu etkilendi'

New York'ta "Dünkü hareketten en fazla fayda sağlayan gelişen piyasalar oldu" diyen BlackRock Inc.'den Rick Rieder, "Doların yükselişinin ısrarcı olmayacağını düşünürsek, gelişen piyasaların olumlu etkilendiğini düşünüyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Fed ve petrol fiyatları gelişen piyasaları desteklediği sürece, son zamanlarda iç politik dinamikler daha etkili oluyor. Brezilya ve Güney Afrika paraları ve hisse senetleri, politik kargaşanın etkisiyle bu hafta önemli ölçüde dalgalandı.

 

Kaynak : Bloomberght

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER