© Teknik Elektrik 2017-2024

Evdeki hesap, Bakkala uymadı: 1-1

Galatasaray, Ali Sami Yen'de Manisaspor'u yenemeyince ayağına kadar gelen liderlik şansını tepti.

Galatasaray, Ali Sami Yen'de Manisaspor'u yenemeyince ayağına kadar gelen liderlik şansını tepti. İlk yarıda Kewell ile öne geçen Sarı-Kırmızılılar, 82. dakikada Simpson'un golüne engel olamayınca sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı. Fenerbahçe'nin Beşiktaş'a yenilmesinin ardından Galatasaray, Manisaspor karşısında alacağı galibiyetle zirvenin yeni sahibi olacaktı. Liderlik fırsatını tepmek istemeyen Sarı-Kırmızılı takımın teknik patronu Rijkaard ise iyileşen Arda ile cezası biten Keita'yı yedek kulübesinde oturturken Elano'ya ilk 11'de şans verdi. Kanatlarda Sabri ve Hakan Balta'nın etkisiz olmasına rağmen özellikle forvette Nonda'nın hareketli, Kewell'ın akıllı oyunu sayesinde Sarı-Kırmızılılar, rakip kalede baskılıydı. Maçın başında Nonda'nın kafa vuruşu, Mehmet Topal ve Mustafa Sarp'ın uzaktan şut denemeleri Galatasaray'a aradığı golü getirmedi. Maçın 38. dakikasında Kewell'la başlayan atakta Nonda'nın pasında yine topla buluşan Kewell, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

İkinci yarıda özellikle hücum bölgesinde forma giyen Nonda ve Elano gibi oyuncularda yorgunluğun baş göstermesi Galatasaray'ın geriye çekilmesine sebep oldu. Manisaspor Yaser, Simpson, Ergin Keleş gibi oyuncularla Sarı-Kırmızılı takımın kalesinde etkili olmaya çalıştı. Hızlı ataklarla gol arayan Sarı-Kırmızılılar 65'te Kewell ve 71'de Nonda ile skoru değiştiremedi. Manisaspor ise baskılı oyununu 82. dakikada golle süsledi. Güven'in pasında arka direkte topla buluşan Simpson düzgün bir vuruşla takımına beraberliği getirdi: 1-1. Karşılaşmanın son dakikalarında G.Saray'ın baskısı sonuç vermeyince maç 1-1 sona erdi.

 

Rijkaard, Elano'yu koruması altına aldı

G.Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Manisaspor maçında 2-3 futbolcu dışında kötü olduklarını söylerken, Elano'yu koruması altına aldı. Maçta hiçbir varlık gösteremeyen Elano'nun ilk yarıda iyi performans sergilediğini belirten Hollandalı teknik adam, "İyi kullandığı toplar vardı. Genel olarak takım halinde kötüydük." diye konuştu. Maçtan çok üzücü bir sonuçla ayrıldıklarını ifade eden Rijkaard, "Hepimiz hayal kırıklığına uğradık." dedi. Genç hoca, milli takım maçları için verilen aralardan olumsuz etkilendiklerini de sözlerine ekledi.

Kaptan Arda Turan, top toplayıcılığa soyundu

Tatil için gittiği Roma'da yakalandığı domuz gribini atlatarak kadroya alınan G.Saray Kaptanı Arda Turan, Manisaspor'un attığı gole çok üzüldü. Son dakikalarda büyük stres yaşadığı görülen yıldız futbolcu, bir ara top toplayıcılığa soyunarak, taca çıkan meşin yuvarlağı arkadaşlarına verip zamanı iyi kullanmalarını sağladı. Arda, maçtan sonra da oynamamasına rağmen Manisasporlu bir oyuncuyla saha içinde formasını değiştirdi. Bu arada G.Saraylı futbolcular Ali Sami Yen'de domuz gribi aşısı oldu.

 

Maçın Analizi:

Kırılma noktası: Nonda golü, Cim Bom 3 puanı kaçırdı
Manisaspor karşısında 1-0 önde olan Galatasaray, 71. dakikada Nonda ile çok önemli bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. Sabri'nin sağdan yaptığı ortaya ceza alanı içinde çok iyi yükselen Nonda'nın düzgün kafa vuruşu az farkla auta gidince iki farklı üstünlüğü yakalayamadı.

Maçın adamı: G.Saray savunması Simpson'u durduramadı
Galatasaray savunmasını en çok zorlayan isimlerin başında Simpson geldi. Orta sahada çok iyi mücadele ederken sık sık da hücuma çıkarak gol aradı. 82. dakikada attığı golle hem takımına bir puan kazandırdı hem de G.Saray'a lider olma şansı tanımadı.

Hakemin notu: Müftüoğlu'na iş düşmedi
Hakem Kuddusi Mütftüoğlu'nu sıkıntıya sokacak hiçbir pozisyon olmadı. 90 dakika boyunca oldukça dikkatli ve yardımcılarıyla uyumlu olan Müftüoğlu, rahat bir maç çıkardı. Maç sonrası G.Saraylı futbolcuların itirazı, kaybedilen 2 puanın tepkisi olarak yorumlandı.

Hayal kırıklığı: Elano, sahada yine gezindi durdu
Brezilya Milli Takımı'nda ortaya koyduğu başarılı futbolunu bir türlü G.Saray'a yansıtamıyor. Ne hücum bölgesinde ne de orta sahada Rijkaard'ın beklentilerine cevap veriyor. D.Bükreş ve Diyarbakırspor karşısında sadece 17 dakika sahada kalan Elano, dün de 72. dakikada yerini Keita'ya bıraktı.

ZAMAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER