© Teknik Elektrik 2017-2024

Erdoğana veda

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, veda turlarında.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, veda turlarında. Başbuğ Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a veda ziyaretlerinde bulunurken, 27 Ağustos'ta koltuğunu Işık Koşaner'e bırakacak. 2 yıl görev yapan Başbuğ'un görev süresinde zorlu günler yaşandı. Ergenekon, balyoz, kafes gibi askerlerle ilgili darbe girişimleri ve yasal olmayan faaliyetlerle ilgili davalar açıldı. Başbuğ'un döneminde kozmik odaya girilerek soruşturma yapıldı. Başbuğ, operasyonlarda bulunan law silahı ile ilgili 'boru' tanımlaması yaparken, irticayla mücadele planıyla ilgili olarak da 'kağıt parçası' değerlendirmesinde bulunmuştu. Başbuğ'un koltuğunu devralacak olan Org. Koşaner 3 yıl bu görevde kalacak.
SİLAHA BORU DEMİŞTİ

İlker Başbuğ, bu süreçte hükümetle sürekli temas halinde olmasına rağmen, yaptığı bazı açıklamalar ile de dikkat çekti. Başbuğ, yine kendi döneminde ortaya çıkan ve albay Dursun Çiçek'in imzasıyla hazırlandığı belirtilen 'irticayla mücadele eylem planı' için 'kağıt parçası' tabirini kullanmıştı. Mahkeme sürecinde Çiçek'in imzasının kriminal incelemeleri sonucunda orjinal ve ıslak imzası olduğu anlaşılmıştı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın oturduğu evin yakınlarında şüpheli hareketleri ve ihbar sonucu yakalanan subayların suikast hazırlığı yaptığı iddiaları da askerin kalbi olan 'kozmik odanın' hukuk adamlarına açılmasına neden olmuştu. Ankara Seferberlik Tetkiki Kurulu Başkanlığı'nda bulunan kozmik odada savcılar inceleme yapmış, gerekli gördükleri bilgileri not etmişlerdi.

1 SAAT 40 DAKİKA SÜRDÜ

Her perşembe biraraya gelen Başbuğ ile Erdoğan'ın görüşmesi bir saat 40 dakika sürdü. Görüşmenin klasik bir veda görüşme süresinin ötesinde olması da 2 yıllık komutanlık süresiyle ilgili değerlendirmeler yapıldığı yorumlarına neden oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER