© Teknik Elektrik 2017-2024

Erdoğan kilise açtı, Yunan ırkçılar şaştı kaldı

Cumhurbaşkanı’nı “Hıristiyan aleminin baş düşmanı” olarak gören Yunan ırkçılar, Süryani kilisesinin Erdoğan tarafından coşkuyla açılması karşısında ne diyeceğini bilemedi. “Azınlıklara yaranmak istiyor” türü kuru yorumlar yaparak gelişmeyi karalamak istendi.

“Açılımlar” görmezden gelindi

Burada vurgulanacak nokta, ana akım medyada bu gelişmenin geri planda kalırken, ırkçı sitelerin bu habere çok büyük önem atfetmesi oldu. “Genelin aksine Türkiye’deki Ortodoks cemaati için mutluluk verici bir gelişme yaşandı. Erdoğan, Süryani Ortodoks kilisesi açıyor!” türü ifadeler kullanıldı. Geçmişte vatandaşlarına pogromlar yapan, mallarını elinden zorla alan devletin, azınlıklara yönelik tavrının 2002 yılından itibaren kökten değişmesine ise beklendiği üzere değinilmedi. Pentapostagma türü Türk düşmanı ırkçı sitelerin genelinde ise komplo teorileri üretilmeye başlanarak söz konusu gelişme “Baskıcı lider Erdoğan’ın Hıristiyan vatandaşlara yanaşma girişimi” şeklinde yorumlandı. Ancak bu kesimin, Türkiye’nin Hıristiyan vatandaşları için yaptığı her hizmette benzer ifadeler kullandığını hatırlatmakta fayda var.

Geçen yıl da aynısı olmuştu bende

Normal şartlarda Türkiye’yi Müslüman olmayanlara baskı yapmakla suçlayan, Hıristiyan aleminin bir numaralı düşmanı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı gösteren Yunan ırkçılar, Erdoğan’ın azınlıklar için yaptıkları karşısında sessiz kalmak mecburiyetinde kalıyor veya uydurma haberler yazıyor. Geçtiğimiz yılda da benzer bir gelişme yaşanmıştı. İstanbul Balat’ta bulunan Sveti Stefan Kilisesi, (Demir Kilise) 7 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla ibadete açılmış, açılışa en üst düzey heyetle katılan Bulgaristan, Yunan ırkçılar tarafından “Türkler ile ittifak kurmak ile” suçlanmıştı.

 

 

Diriliş Postası

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER