© Teknik Elektrik 2017-2024

Enflasyondaki düşüş güçlenerek devam edecek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabından enflasyon rakamları ile ilgili değerlendirmede bulundu. Alınan tedbirler sayesinde şubat ayında yıllık enflasyonun düştüğünü belirten Bakan Albayrak, enflasyonun daha da gerileyeceğini ifade etti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, bu ayın enflasyon rakamları uzun bir sürenin ardından yüzde 20’nin altında gerçekleşerek yüzde 19,67 oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan, enflasyon rakamları ile ilgili değerlendirmede bulundu. Tüketici Fiyat Endeksinin (TÜFE) Şubat ayında yüzde 0,16 oranında gerçekleşerek beklentilerin altında arttığını belirten Bakan Albayrak, yıllık tüketici enflasyon oranının uzun bir sürenin ardından yüzde 20 seviyesinin altında gerçekleşerek yüzde 19,67 olduğunu kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleşen AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantısı’nda konuşan Albayrak, enflasyonun hedeflenen yönde gittiğine dair önemli sinyaller aldıklarını ifade etmişti.

ALINAN TEDBİRLER ETKİSİNİ GÖSTERİYOR

Bakan Albayrak, şubat ayı enflasyon rakamının alınan tedbirlerin etkisini gösterdiğini belirterek, enflasyonun gerilemeye devam edeceğini ifade etti. Hazine ve Maliye Bakanı, Üretici Fiyat Endeksi’ndeki (ÜFE) düşüşün de, enflasyondaki düşüşün güçlenerek devam edeceğini gösterdiğini ifade etti.

Albayrak, gıda enflasyonunun mevsimsel olumsuz etkiye rağmen beklentilerin altında kalmasının Tanzim Satış kararının gıda fiyatlarını baskılamadaki başarısını gösterdiğini kaydetti.

ENFLASYON AÇISINDAN ÇOK DAHA İYİMSERİZ

Önümüzdeki dönemde enflasyon açısında çok daha iyimser olduğunu ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı, ikinci çeyrekten itibaren özellikle gıda sektöründe atılacak yapısal adımlarla, yaz döneminden itibaren tüm kalemlerde güçlü düşüşler yaşanacağını ifade etti.

Albayrak, 2019’u Yeni Ekonomi Programı’ndaki (YEP) hedeflerden daha iyi bir performans ile kapatacaklarını belirterek, tek haneli enflasyon hedefine daha kısa sürede ulaşacaklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER