© Teknik Elektrik 2017-2024

Emtia piyasasında belirsizlik devam ediyor

Emtia piyasasındaki belirsizlik, Fed'in faiz indirimine başlayacağı zamana ilişkin öngörülerin ötelenmesi, küresel ekonomik aktivitedeki güçlü seyir ve iklim olaylarının etkileriyle geçen hafta da devam etti.

Emtia piyasasında geçen hafta kararsızlık hakimdi. Fed'in faiz indirimine başlayacağı zamana ilişkin öngörülerin ötelenmesi, küresel ekonomik aktivitedeki güçlü seyir ve iklim olaylarının etkileriyle emtia piyasasındaki belirsizlik geçen hafta da sürdü.

Analistler, Fed'in faiz indirimlerine başlama zamanına ilişkin belirsizliğin varlık fiyatlamalarını zorlaştırmayı sürdürdüğünü belirtti.

Fed'in enflasyonla mücadelede politika alanının daraldığına yönelik endişelerin varlık fiyatları üzerinde etkili olduğunu belirten analistler, para piyasalarındaki fiyatlamaların da bankanın ilk faiz indirimine yönelik toplantıyı yılın son çeyreğine doğru ötelemeye devam ettiğini ifade etti.

ABD'de açıklanan ilk çeyrek GSYH verilerinin 1,6 artış ile beklentilerin altında kaldığını kaydeden analistler, bu durumun ülkede stagflasyona ilişkin endişeleri artırdığını dile getirdi.

Bu hafta Fed'in faiz kararı ile Fed Başkanı Jerome Powell'ın sözle yönlendirmelerinin emtia piyasası üzerinde etkili olması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER