© Teknik Elektrik 2017-2024

Emperyalizm PYD'yi de PKK'yı da kullanıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Emperyalizm PYD'yi de PKK'yı da kullanıyor ama emperyalizm bir tek bir şey yaptı, nerede yaptı? Bizim coğrafyamızda ilk kez bir terör örgütüyle bayrağını yan yana getirdi." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Emperyalizm PYD'yi de PKK'yı da kullanıyor ama emperyalizm bir tek bir şey yaptı, nerede yaptı? Bizim coğrafyamızda ilk kez bir terör örgütünü devşirdi, ilk kez bir terör örgütüyle bayrağını yan yana getirdi." dedi.

Soylu, TVNet'te "Net Bakış Özel" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Soru üzerine emperyalizmin tüm terör örgütlerini acımasız bir şekilde kullandığını belirten Soylu, bu doğrultuda DEAŞ, El Kaide ve FETÖ gibi örgütlerin de kullanıldığını bildirdi.

Soylu, "Emperyalizm PYD'yi de PKK'yı da kullanıyor ama emperyalizm bir tek bir şey yaptı, nerede yaptı? Bizim coğrafyamızda ilk kez bir terör örgütünü devşirdi, ilk kez bir terör örgütüyle bayrağını yan yana getirdi." diye konuştu.

Bütün dünyada ulus devletler kavramının söz konusu olduğunu anlatan Soylu, "Biz 'DEAŞ'lı teröristleri ülkenize göndereceğiz' dediğimiz andan itibaren ulus devlet kavramının bütün statüsünü alt üst eden çıkışlar yaşandı. 'Biz onları kendi milletimizden arındırdık' dediler. Bakın bir zaman dilimi içerisinde yaşıyoruz ve bu zaman dilimi içerisinde aslında çok uzun yıllardan beri kurulan bir sistemin nasıl teker teker yıkıldığına ve kendisini ortadan kaldırdığına şahit oluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


"İnançlılar ayakta kaldılar"

Özgür Suriye Ordusu'nun temelinde olan ülkelerden birinin de Amerika olduğunu ancak sonradan bundan vazgeçtiğini vurgulayan Soylu, "Biz onlara sahip çıktık. Peki koalisyon kime sahip çıktı? PYD'ye ve PKK'ya sahip çıktı." ifadesini kullandı.

Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı dönemde hastane ziyareti yaptığını ve burada Suriye Milli Ordusu'ndan yaralananları gördüğünü aktaran Soylu, "İlk kez bir şey fark ettim adamların cüsselerinin görünenden daha güçlü olduğunu o yatağın içinde gördüm ve kafalarını döndürüp 'biz bu işi kazanacağız Allah'ın izniyle' diyorlardı." diye konuştu.

"Türkiye yalnız bırakılmasaydı, birileri Suriye denkleminde kendi çıkarları doğrultusunda tabela değişikliği yapıp örgütlere destek verip alenen silah yardımında bulunmasaydı şu an bölge ve biz ne durumda olurduk." şeklindeki bir soru üzerine Bakan Soylu, şu cevabı verdi:

"Türkiye'nin tüm fay hatlarını harekete geçirirlerdi, güçleri buna yeterdi. Yani bizim burada etnik kökene yönelik, mezheplerimize, inancımıza yönelik fay hatlarımızın tamamını eski ortakları vasıtasıyla, vesayet unsurlarının, odaklarının ürünleri vasıtasıyla harekete geçirirlerdi, bizim ülkemiz için böyle olurdu."


"Türkiye'yi dünyaya PKK'lılar ve FETÖ'cüler şikayet ediyor" 

Bakan Soylu, "Kayyum belediyelerinin oluşmasının yanlış olduğunu hatta bu belediye başkanlarının tutuklanmasının yanlış olduğunu Avrupa kürsüsünden Türkiye'yi şikayet ederek ortaya koymaya çalışanlar acaba hak ihlali kavramının ne olduğunu ve hak ihlali kavramını bizim için kimlerin kullandığını, niçin kullandıklarını biliyorlar mı?" diye sordu.

Türkiye'yi dünyaya şikayet edenlerin PKK terör örgütü ve FETÖ terör örgütü olduğunun altını çizen Soylu, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi yurt dışında PKK'lılar şikayet ediyordu, şimdi FETÖ'cüler de ediyor. Biz hepimiz bu ülkenin okullarında okuduk. Liseyi, üniversiteyi devlet okullarında okuduk. Okula girdik bize İstiklal Marşı, bu ülke ile ilgili bütün duygularımızı orada inşa ettiler, ailemizde inşa ettiler. Bu ülkede bize bir şey öğrettiler. Bu ülkeyi satmamak. Bedeli ne olursa olsun. Bazen kendi kendimize düşündüğümüzde ne kadar zorlanırsak zorlanalım, bu ülkeyi satmamak adına kendi kendimize yemin ettik çocukken, gençken..."

İmamoğlu'nun siyaset uğruna, koltuk uğruna ülkesini yurt dışında şikayet ettiğini vurgulayan Soylu, "Siz DEAŞ'la ortaklık yaptınız', siz bizim Kürt kardeşlerimizi bizden ayırarak 'siz Kürtlere şunu yapıyorsunuz, bunu yapıyorsunuz' diyenlere, 'siz işgalcisiniz' diyenlere, 'demografiyi değiştiriyorsunuz' diyenlere, 'bu yaptıklarınızı misliyle, bedeliyle ödettireceğiz' diyenlere bu ülkenin bir evladı olarak şurada ay yıldızlı nüfus kağıdını taşıyan bir evladı olarak çıkıp şikayet edeceksiniz ve oradan siyaseten nemalanacaksınız. Belediye Başkanı olsan ne olur? Bundan sonra bu memlekette başka noktaya gelsen ne olur? Bunların hiçbir emniyeti yok." şeklinde konuştu.

Soylu, Türkiye'yi yurt dışında şikayet etmeyi zayıflık ve cehalet olarak gördüğünü dile getirerek, "O bunları yaparken bu ülkenin evlatları şu anda Rasulayn'da, Telabyad'da, Metina'da, Zap'ta, Hakurk'ta, Afrin'de, Cerablus'ta, Mare'de özgürlük ve insanlık mücadelesi veriyor. Bu görevler olur olmaz ama bir şeyi önemserim her zaman. İnsanların gözlerine bakabilmeyi. Şehit ailelerimizin, gazilerimizin gözlerine nasıl bakacaklar?" diye sordu. 

 

AA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER