© Teknik Elektrik 2017-2024

DURMAK YOK

Dış Ticaret Departmanının şu anki işleyişini anlatabilir misiniz ? Departmanımız, yönetim kadrosu olarak Satış Koordinatörüne bağlı, Satış Müdürü ve 4 Bölge Sorumlusu olmak üzere 5 kişiden oluşuyor.

Dış Ticaret Departmanının şu anki işleyişini anlatabilir misiniz ?

Departmanımız, yönetim kadrosu olarak Satış Koordinatörüne bağlı, Satış Müdürü ve 4 Bölge Sorumlusu olmak üzere 5 kişiden oluşuyor. 7 farklı dilde hizmet verilen departmanımızda, ayrıca operasyon konusunda sadece dış ticarete bağlı görev yapmakta olan arkadaşlarımız müşteriyle ilk yazışmadan başlayarak ürünün eksiksiz ve zamanında, İstenilen yere teslimi konusunda tamamen müşteri memnuniyeti odaklı çalışmaktadır.

Ekonomik Krizle beraber bir kez daha, dış ticaretin öneminin ne kadar büyük olduğu ortaya çıktı. Günsan'ın Dış Ticaretteki payının artışı için nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz ?

Dış ticaret herkes tarafından kabul gördüğü şekliyle bir firmanın olmazsa olmazı. Biz Günsan olarak İse, hem firmam, hem de firmada bu departmanın kurucusu olarak ( 1990 yılından beri Günsan'da çalışmaktayım.) ihracat bizim ticaretten öte prestijimiz. Şu an geldiğimiz nokta İse, ( 2009 yılı Haziran ayı itibariyle ) bu yıl 3 farklı kıtada 36 ülkeye fatura kesmiş bulunmaktayız. Tabi bu noktaya kolay gelinmedi. Öncelikle hizmeti geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

ihracat çok uzun soluklu bir çalışma. Her ülkenin kendine göre zorluklan var. Bu standartlar oluyor, fiyat seviyesi oluyor, ulaşım zorluklan olabiliyor. O ülkede yeril üretici var mı? Çünkü her ne kadar serbest ticari dolaşım söz konusuysa da, çeşitli şekilde ürününüze engel olunabiliyor. Tüm bu hususların çözülüp İhracatı belli bir düzene oturttum dediğin anda ise bu sefer karşına taklitlerin çıkabiliyor.

Bu yüzden çok ama çok sabırlı ve dikkatli olmak gerek. Biz diyoruz ki, dünyanın, ülkemizde belki de bir çok vatandaşımız tarafından İsminin bile bilinmediği köşelerine ürünlerimizle Türklyemizl, Türk malı kalitesini tanıtmak bizim için milli bir görev. Kendimizi bu şekilde motive ediyoruz, izlediğimiz yola gelecek olursak; Geniş bir yelpazede ihracat yapmak klasik tabirle, yumurtaları bir sepete koymamak, olumsuz gelişmelere karşı kendimizi sigortalamak İçin satış yaptığımız ülke sayısını 50'ye çıkartmak ve bu ülkelere olan ihracatımızı düzenli hale getirmek için kadromuzu sürekli geliştirip, büyütüyoruz. Müşteri ziyaretleri ve fuar katılımları İle satışa ivme kazandırmaya çalışıyoruz. Ayrıca ülkeler bazında da farklı aktivitelerlmlz olabiliyor.

İleriye yönelik hedeflerinizde Günsan'ın ihracatı için planlarınız nelerdir ?

ihracatı geliştirmek amacıyla, spesifik ürünlerimiz çıkmakta olup, bu ürünlerimizle beraber, doğal olarak cirolarımız artacak. Yine ihracat yapılan ülkelerde zorlukla karşılaşmamak amacıyla neredeyse tüm İhracat yapılan ülkelerin standartlarını almış veya almaya çalışıyoruz. Bu arada taklitlere karşı kendimizi korumak için gerek marka, gerek de tasarım tescillerini aldık veya süreçleri devam ediyor.

Hep dile getirdiğimiz gibi, bunlar bir nefeste olmuyor. Tüm dünya ile rekabet ediyorsunuz. Bunun için, sadece Dış Ticaret Departmanı değil, topyekün Günsan olarak çalışıyoruz. Ülkelere özel, kaliteden taviz vermeden maliyet düşürücü çalışmalara ağırlık veriyoruz ve vereceğiz.

Bölgesel olarak önem verdiğimiz ve ciro hedeflediğimiz ülkelerde de sabit eleman yerleştirip pazarda olan gelişmelerden anında haberdar olup, satışı sürekli belirli seviyelerde tutmayı hedefliyoruz. Çünkü çok hızlı gelişip şekil değiştiren pazarlarda senede bir - iki ziyaret veya etkinlik yeterli gelmeyeblliyor. Daha da uzun vadeli planlarınız nedir? derseniz de buna cevap olarak da Lokal Montaj ve Üretim Tesislerinin oluşturulması diyebiliriz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER