© Teknik Elektrik 2017-2024

Dünya Su Forumu İstanbulda başladı

  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuk devlet ve hükümet başkanlarıyla birlikte Sütlüce Kültür ve Kongre Merkezi Haliç Salonu'na girdi.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuk devlet ve hükümet başkanlarıyla birlikte Sütlüce Kültür ve Kongre Merkezi Haliç Salonu'na girdi.

Cumhurbaşkanı Gül, salona Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile birlikte geldi.

Forumda ilk olarak, İstanbul'un tanıtım filmi gösterildi. Daha sonra da konuşmalara geçildi.

KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ'NE GELEN KONUK DEVLET VE HÜKÜMET BAŞKANLARI, CUMHURBAŞKANI GÜL TARAFINDAN KARŞILANDI

5. Dünya Su Forumu'na katılan konuk devlet ve hükümet başkanları, forumun açılışının yapılacağı Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi'ne ulaştı.

Çırağan Oteli'nin bahçesinden ''Büyük Yeşil Ada'' adlı tekneye binen ve aralarında Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Monako Veliaht Prensi II. Albert, Hollanda Veliaht Prensi Willem Alexander, Japonya Veliaht Prensi Naruhito Kotaishi'nin de bulunduğu konuklar, Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi'ne geldi.

Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi'nde konukları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül karşıladı.

Karşılamada ayrıca, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler ile Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da yer aldı.

Bu arada, tekneyle seyahat sırasında konuk liderlere yol üzerindeki tarihi binalar hakkında bilgi verildi.

FORUMA KATILACAK DEVLET VE HÜKÜMET BAŞKANLARI, ÇIRAĞAN OTELİ'NİN BAHÇESİNDEN TEKNEYLE SÜTLÜCÜ KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ'NE HAREKET ETTİ

5. Dünya Su Forumu'nun açılışına katılacak devlet ve hükümet başkanları, Çırağan Oteli'nin bahçesinden Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi'ne hareket etti.

Foruma katılmak üzere İstanbul'da bulunan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin yanı sıra Monako Veliaht Prensi, Tacikistan, Tuvalu, Fas, Kırgızistan, Güney Kore cumhurbaşkanları, Hollanda Veliaht Prensi, Japonya Su Forumu Başkanı da olan Japonya eski Başbakanı, BM Genel Sekreteri'nin Yardımcısı, OECD Genel Sekreteri ve UNESCO Genel Direktörü, kaldıkları otellerden Çırağan Palace Kempinski Oteli'ne geldi.

Otelin bahçesinden ''Büyük Yeşil Ada'' adlı tekneye binen katılımcılar, forumun açılışının yapılacağı Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi'ne gitti.

Forumun diğer katılımcıları ise ''Kaptan Şeref Can'' adlı tekneyle merkeze hareket etti.

Bu arada, yol boyunca Sahil Güvenlik Komutanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı deniz araçları da güvenliği sağladı.

GÜNEY KORE BAŞBAKANI HAN SEUNG-SOO'NUN EŞİ AYASOFYA MÜZESİ'Nİ GEZDİ

Güney Kore Başbakanı Han Seung-Soo'nun eşi Soja Hong, Ayasofya Müzesi'ni gezdi.

Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan 5. Dünya Su Forumu'na katılmak için İstanbul'a gelen Güney Kore Başbakanı'nın eşi Soja Hong, Sultanahmet'teki Ayasofya Müzesi'ne geldi.

Soja Hong ve beraberindekiler, rehber eşliğinde Ayasofya Müzesi'ni gezerek bilgi aldı. Görüntü almasının ardından gezi, basına kapalı olarak devam etti.

HABER7

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER