© Teknik Elektrik 2017-2024

Dünya Motokros Şampiyonası heyecanı eylülde Afyonkarahisar'da yaşanacak

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 3'üncü kez Afyonkarahisar'da düzenlenecek Dünya Motokros Şampiyonasının eylül ayı içinde belirlenecek bir tarihte yapılmasının planlandığı belirtildi.

Dünya Motokros Şampiyonasının (MXGP) 28 Şubat-1 Mart tarihlerindeki İngiltere'nin Matterley Basin ile 6-8 Mart tarihlerindeki Hollanda'nın Valkenswaard ayakları sonrası yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla MXGP takviminde bazı değişiklikler yapıldı.

Güncel takvimde, İtalya'daki Maggiora ile Fransa'daki Ernee etapları iptal edilirken, Çekya'daki Loket, Almanya'daki Teutschenthal ve İtalya'daki Imola etapları da ertelenmiş görünüyor.

Türkiye Motosiklet Federasyonunun (TMF) ev sahipliğinde 5-6 Eylül'de Afyonkarahisar'da düzenlenmesi planlanan MXGP'nin kesin tarihi ise bu ay içinde netleşecek.

Afyon Motor Sporları Merkezi, MXGP'nin Türkiye ayağı ile Dünya Gençler Şampiyonası (MX2), Dünya Kadınlar Şampiyonası (WMX) ve Avrupa Motokros Şampiyonası'nın (EMX) ayaklarına eylül ayı içinde bir tarihte ev sahipliği yapacak. 

 

AA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER