© Teknik Elektrik 2017-2024

Dubai 5 GW’lık Solar Park’ın 5. Etabını Açmaya Hazırlanıyor

Dubai Su ve Elektrik Kurumu (DEWA), güneş santralinin beşinci aşaması için IPP danışmanlık hizmetleri almak için bir ihale açtı. Toplamda, 1 GW’lık kapasiteye ulaşacak şekilde plananan santralin ilk dört aşaması tamamlandı. Emirlik, 2030 yılına kadar proje için belirlenen 5 GW hedefine nasıl ulaşılacağını değerlendiriyor.

Dubai Su ve Elektrik Kurumu (DEWA), bugüne kadar Birleşik Arap Emirlikleri ve Orta Doğu’daki en büyük güneş enerjisi projesi olan “Mohammed bin Rashid Al Maktoum Solar Park”ın beşinci aşamasını gerçekleştirmenin ilk adımını attı.


DEWA, ​​2030 yılına kadar proje için belirlenen 5 GW hedefine nasıl ulaşılacağını değerlendirmek üzere belirli bir ihale yoluyla IPP danışmanlık hizmetlerini araştırıyor. İlgili taraflardan 22 Temmuz’a kadar tekliflerini sunmaları isteniyor.


Rashid Al Maktoum Solar Park halihazırda iki güneş enerjisi santralinden oluşmaktadır. 1. Etap’ta 13 MW, 2. Etap’ta 200 MW ile birlikte 800 MW’lık güneş enerjisi santrali ve 200 MW’lık bir CSP tesisi, her ikisi de geliştirme aşamasındadır.


Projenin ilk aşaması 2013’ün ilk yarısında First Solar tarafından tamamlandı ve 2. Etap, Suudi Arabistanlı grup Acwa Power ve İspanyol mühendislik hizmetleri sağlayıcısı TSK tarafından inşa edildi.


3.Etap çalışmaları Ocak 2017’de başlamış ve bu yılın sonunda tamamlanması planlanmıştır. Mayıs ayında 200 MW’lık bir 3. Etap, faaliyete geçmiştir. Fransız proje geliştiricisi EDF, 2019 ve 2020’de aşağıdaki iki 300 MW’lık birimin devreye alınacağını söyledi.


 

200 MW’lık CSP santral kısmı, 2021 yılına kadar faaliyete geçecek. DEWA’ya göre 1 GW CSP santrali  5 GW’lık güneş parkına dahil edilme ihtimali olduğunu belirtiyor.

 

www.enerjiportali.com

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER