© Teknik Elektrik 2017-2024

Devlet seferber

Depremin hemen ardından devletin bütün birimlerine seferber olma talimatı veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde de Van ve Erciş'e gitti.

Depremin hemen ardından devletin bütün birimlerine seferber olma talimatı veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde de Van ve Erciş'e gitti. Kızı Sümeyye Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile birlikte önce Van'da temaslarda bulunan Başbakan, ardından helikopterle Erciş'e geçti.

ARTÇI DEPREM PANİĞİ

İlçede Afet Yönetim Merkezi'nin kurulduğu Kaymakamlık binası önünde vatandaşlarla sohbet eden Başbakan ardından enkaz bölgelerini gezerek vatandaşlara başsağlığı diledi. Arama kurtarma ve yardım faaliyetlerini de denetleyen Başbakan Erdoğan yetkililere talimatlar verdi. Başbakan'ın temasları sırasında yaşanan artçı depremlerde kışı süreli paniğe neden oldu. Başbakan Erciş'te iki saat kaldıktan sonra Van'a geçti.

KÖYLERDE BÜYÜK YIKIM VAR

Deprem bölgesini ziyaretinin ardından açıklamada bulunan Başbakan Erdoğan, Van'da 93, Erciş'te de 45 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Erciş'te enkaz altındaki yüzlerce insanı kurtarmak için çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Başbakan, ölü sayısının artmasından duyduğu endişeyi dile getirdi. Devletin tüm inkanları ile seferber olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, depremin yaralarının en kışa zamanda sarılacağını söyledi. Erciş'in köylerinde yıkımın da büyük olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan "Artçılar sürüyor. Evlerinize girmeyin" çağrısı yaptı. Evleri yıkılan insanlara en kısa zamanda Mevlana evleri ve çadırlar gönderileceğine dikkat çeken Başbakan "Vatandaşlarımızı bu soğukta kendi hallerine bırakacak değiliz. Tüm milletimizin başı sağolsun"dedi yenişafak

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER