© Teknik Elektrik 2017-2024

Derbiden devlere enkaz kaldı

Brezilyalı oyuncu Edu'nun sezonu kapattığı ortamda derbideki olaylara karışan ve PFDK'ya sevk edilen Lugano'dan da en az 3 hafta yararlanamayacak olan Sarı-Lacivertliler, kalan 7 haftada özellikle savunma hattında büyük sıkıntı çekecek.

Brezilyalı oyuncu Edu'nun sezonu kapattığı ortamda derbideki olaylara karışan ve PFDK'ya sevk edilen Lugano'dan da en az 3 hafta yararlanamayacak olan Sarı-Lacivertliler, kalan 7 haftada özellikle savunma hattında büyük sıkıntı çekecek. Kanarya'nın dertleri sadece bunlarla sınırlı değil. Takımın golcüsü Semih, kritik maçlar öncesi cezalı olacak. Disiplin Kurulu'na tedbirsiz sevk edilen milli kaleci Volkan Demirel'in durumu da net değil. Bunun yanı sıra 3. kaleci Mert şu an sakatlık nedeniyle tedavi görüyor. Yani Volkan'a ceza gelirse Volkan Babacan'ın yedeği PAF takımının tecrübesiz kalecisi Ertuğrul olacak. Gökhan Gönül'ün sahalara ne zaman döneceği kesinlik kazanmadı. Kaptan Alex de haftalardır takımla idmanlara çıkmıyor.

Kadroyla ilgili bu sorunların dışında derbide yaşanan çirkin olaylar G.Saray gibi F.Bahçe'nin gerçek gündeminin üzerini de örttü. Sarı-Lacivertliler, lider Sivasspor'un 8, 2. Beşiktaş'ın 7 puan gerisinde kaldı. Görünen o ki artık şampiyonluktan bahsetmek biraz iyimser bir yaklaşım. Her ne kadar Teknik Direktör Aragones, 'Çıkmadık candan ümit kesilmez' sözünü doğrularcasına mücadeleyi sürdüreceklerini söylese de aradaki puan farkının kapatılacağına kimse inanmıyor. Zaten asbaşkanlardan Ali Koç haftalar önce 2008-09 sezonunu 'tökezleme yılı' şeklinde özetlemişti. Kanarya, Şampiyonlar Ligi'nin ardından Süper Lig'de de havlu atarsa yalnızca Türkiye Kupası'nı kazanmaya çalışacak. Bu tabloya göre F.Bahçe son yılların en başarısız sezonunu geride bırakacak. İlk iki arasına giremeyip Devler Ligi vizesi alınamaması ise belki de kulübe en ağır darbeyi indirecek. Kombine kart satışları düşecek, gelirler azalacak, transfer edilmek istenen yıldız futbolcular zorluk çıkaracak...

Tabii başarısızlığın bedelini mutlaka birileri ödeyecek. Öncelikle Maldonado ile Josico'nun bileti kesilecek. İspanyol hoca Aragones gönderilerek yerine daha dinamik bir isimle anlaşılacak. Sözleşme imzalamayan Volkan, Selçuk ve Lugano ile son kez görüşülecek. Kulübün şartlarını kabul etmeyenlere yol verilecek. Devre arasında talip olunmasına rağmen kadroya katılamayan futbolcuların işi bitirilecek. Bursasporlu Sercan, Ankarasporlu Özer, Gaziantepsporlu Bekir, Kayserisporlu Mehmet Topuz transfer listesinin ilk sırasında olacak. Açıkçası F.Bahçe'nin tüm planları biraz da mayıs ayında yapılacak başkanlık seçimine bağlı. Yeniden seçilmesine kesin gözüyle bakılan Aziz Yıldırım'ın, hatalarından ders çıkararak futbol takımında beklentileri karşılayacak kadro kurması bekleniyor.

Luis Aragones ilk 11'i zor kurdu

Fenerbahçe, deplasmanda Ankaraspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik Direktör Luis Aragones, sakat ve cezalı futbolcuların yokluğunda 11 kişilik kadro denedi. Volkan Demirel'in kaleyi koruduğu as takımda Ali Bilgin, Yasin, Önder, Roberto Carlos, Kazım, Selçuk, Emre, Uğur, Deivid ve Güiza oynadı. Çift kale maçta sakatlanan Yasin ise idmanı tamamlayamadı.

Platini, Saracoğlu'nu gezecek

UEFA Başkanı Michel Platini, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı ziyaret edecek. Kupa teslim töreni için İstanbul'a geleceği bildirilen Platini'nin, Erzik ile 20 Mayıs'ta UEFA Kupası finalinin oynanacağı stadı ziyaret edecekleri ifade edildi. Platini ve Erzik, beraberlerindeki heyetle birlikte 23 Nisan Perşembe günü saat 11.00'de stada gidecek.

 


Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta çıkan olaylar sebebiyle ağır cezalar alması gündemde olan Galatasaray'a en büyük fatura 0-0'lık sonuçla çıktı. Fortis Türkiye Kupası ve UEFA Kupası'na veda eden Sarı-Kırmızılı takımda tek hedef lig şampiyonluğu kalmıştı. Ali Sami Yen'de Fenerbahçe ile berabere kalarak lider Sivasspor'un 8 ve takipçisi Beşiktaş'ın 7 puan gerisinde kalan Cim-Bom, şampiyonluk şansının yanında lig 2.liğini de büyük ölçüde zora soktu. Sezon sonunda ilk iki sırayı alamaması halinde Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını kaybedecek. Böylece yönetim, yaklaşık 10 milyon Euro'luk Devler Ligi gelirinden mahrum kalacak. İşte G.Saray'ı bekleyen başlıca sorunlar:

Ligin ikinci yarısında hakemlerin yanlış kararlarına sinirlenen Başkan Adnan Polat, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'le gerginlik yaşamıştı. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın araya girmesiyle Özgener ile Polat arasındaki buzlar büyük ölçüde erimişti. Son oynanan Fenerbahçe derbisinden sonra Polat'ın "İki büyük takıma tezgâh kuruldu." açıklamasının ardından G.Saray ile Federasyon arasındaki kavga yeni bir boyut kazandı. Bu sezon yaşanan hayal kırıklığının ardından Adnan Polat'a yönelik muhalefet kanadı güçlendi. Özellikle derbi maçında fair-play ruhuna aykırı olan olaylar ve Başkan Polat'ın Futbol Federasyonu'yla yaşadığı gerginlik camianın önde gelen isimlerini rahatsız ediyor.

Teknik Direktör Michael Skibbe'nin gönderilmesinden sonra takımın başına geçen Bülent Korkmaz'ın geleceği ligde alınacak sonuçlara göre şekillenecekti. UEFA Kupası'na veda eden ve şampiyonluk yarışından uzaklaşan Sarı-Kırmızılı takımda Bülent Korkmaz'ın da geleceği tehlikeye girdi. Ligin son 7 haftasında bu tablonun devam etmesi halinde Sarı-Kırmızılı yönetim, önümüzdeki sezona yeni bir teknik adamla 'merhaba' diyecek.

Sezon başında tarihinin en kaliteli ve pahalı kadrosunu kuran Galatasaray yönetimi, başarısız bir sezonun ardından yeniden yapılanmaya gitmek zorunda kalacak. İki sezondur bekleneni veremeyen Lincoln ile sakatlıktan bir türlü kurtulamayan Linderoth gönderilecek. Kaleci De Sanctis ise bonservisinde yaşanan sorunlar sebebiyle takımda tutulmayacak. Forvette bekleneni veremeyen Nonda elden çıkarılacak.

Verim alınamayan yabancı futbolcular gibi yerli oyuncular da gözden çıkarılacak. Başta Ümit Karan, Hasan Şaş, Serkan Çalık, Sabri Sarıoğlu olmak üzere birçok yerli oyuncu takımdan gönderilecek. Bu oyuncuların yerine Anadolu takımlarında forma giyen genç ve yetenekli oyuncularla takım takviye edilecek.

Arda: Trafik kazası geçirmedim

Olaylı biten Fenerbahçe derbisinin ardından kafa dinlemek için Kıbrıs'a giden Galatasaray'ın genç yıldızı Arda Turan, medyada trafik kazası geçirdiği şeklinde çıkan haberlere şaşırdığını söyledi. Kıbrıs'ta güzel bir tatil yaptığını anlatan Arda, "Trafik kazası geçirdiğim şeklindeki çıkan haberlere şaşırdım. Kesinlikle böyle bir şey yok. Şu anda tatilime devam ediyorum." dedi.

Sabri, eleştirileri haksız buluyor

Derbide Lugano ile birlikte gerginliği başlatan oyuncular arasında gösterilen Sabri, dün GS TV'de kendini savundu. Emre'nin boğazını sıkmasının yanlış olduğunu belirten Sabri, "O pozisyonda Emre beni tehdit etti. Ben de dayanamadım ve boğazını sıktım. Keşke bu hareketi yapmasaydım. Onun dışında benim yaptığım hiçbir hareket yok. Neden PFDK'ya sevk edildiğimi anlamadım." diye konuştu.

ZAMAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER