© Teknik Elektrik 2017-2024

Denizli Esnaflarından IŞIK ELEKTRİK Zeki Erdemir İle Söyleşi

Sayın Zeki Erdemir okurlarımıza biraz hem firmanızdan ve sektördeki yerinizden bahsedebilir misiniz? Çalışmakta olduğumuz Işık Elektrik firması 1952 yılında NECİP IŞIK tarafından elektrik malzemesi alım-satım müessesi olarak kurulmuştur.

Sayın Zeki Erdemir okurlarımıza biraz hem firmanızdan ve sektördeki yerinizden
bahsedebilir misiniz?
Çalışmakta olduğumuz Işık Elektrik firması 1952 yılında NECİP IŞIK tarafından elektrik malzemesi alım-satım müessesi olarak kurulmuştur. O günlerde bölgeye yeni elektrik gelmesi çok hızlı bir iş potansiyeli getirdi. Çok hızlı bir çalışma içinde idiler. Bilahare 1978 yılında Zeki Erdemir şirkete ortak oldu. O günlerde muazzam bir ampul darlığı vardı. Temin edebileceğimiz ampulleri mümkün olduğu kadar fazla müşteriye ve tüketiciye dağıtmaya çalışıyorduk. Ama bu gün o ampullerin hiçbir değeri kalmadı. Şirketimiz 1996 senesinde evlatlarımız Emre ve Burak Erdemir'in katılması ile aile şirketine dönüştü.

Bugün Denizli'de makine imalat sanayinin gelişmesi ile birlikte bayisi olduğumuz Gamak Elektrik Motorları ile Denizli ve Ege Bölgesi Sanayisinin destekçisi olmaktan büyük bir gurur duymaktayız.

Zeki bey bünyenizde hangi ürün gamları bulunmaktadır?
Firmamızda aynı zamanda ortağı olduğumuz Sena Kablo ve diğer marka kabloların bütün çeşitlerini, Siemens, Merlin Gerin, Emas, Viko, Günsan, Philips, Pelsan, Makel marka ve diğer birçok marka elektrik malzemesi stoklarımızda bulunmaktadır. Ama sektördeki diğer meslektaşlarımız gibi bizde kıran kırana yapılan rekabetten büyük rahatsızlık duymaktayız.

Sektörle ilgili neler söylemek istersiniz? Kıran kırana rekabetin olduğu bir sektör sonuçta.
Sektör çalışanlarımız eğer büyümek, para koymak istiyorlarsa lütfen rekabeti, fiyat kırmayı bıraksınlar, riskli kişilere mal vermeyi bıraksınlar. Para koymayı düşünsünler. Değilse bu hepimiz için kötü sonuçlar doğurabilir.

Son tüketici genelde hem iyi-kaliteli hem de uygun fiyat ister. Buda toptancıların kâr marjlarını düşürür. Bu konuda uzun soluklu olabilmek için neler yapılmalı?
Son tüketici daima kaliteyi ucuza almak istiyor haklı. Ama kalite belli bir fiyatın altında mal olmuyor. Biz elimizdeki malın değerini bilelim. Girdi maliyetlerini, stok maliyetini iyi hesaplayalım malımızı ona göre satalım. Rakibimizin verdiği fiyattan değil..

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER