© Teknik Elektrik 2017-2024

Dede, Güizadan vazgeçemedi

Gol yollarındaki performansı nedeniyle eleştirilen İspanyol forvetin en büyük destekçisi de vatandaşı Teknik Direktör Luis Aragones idi.

Gol yollarındaki performansı nedeniyle eleştirilen İspanyol forvetin en büyük destekçisi de vatandaşı Teknik Direktör Luis Aragones idi. Aragones tarafından 16 haftanın tamamında şans tanınan Güiza toplam 1414 dakika sahada kaldı.

16 maçta da ilk 11'de sahaya çıkan 28 yaşındaki forvet, Sarı-Lacivertli ekibin geçen sezonki gol kralı Semih'in de sakatlığı nedeniyle birçok maçta forma giyememesiyle sürekli oynama imkânı buldu. Güiza'yı performansta Roberto Carlos takip ederken, Brezilyalı yıldız sakatlığı nedeniyle sadece bir maçta forma giyemedi. Roberto Carlos, toplam 1317 dakika yeşil çimlerde boy gösterdi. Kanarya'da, performansta 3. sırada bulunan kaleci Volkan Demirel ise 14 maçta 1260 dakika oynadı.

Geçtiğimiz sezon İspanya Ligi La Liga'da penaltı atmadan 27 gol kaydeden ve krallık tacı takan Daniel Güiza, Aragones'in vazgeçilmezi olurken F.Bahçe formasıyla sadece 4 kez ağları havalandırabildi. Gençlerbirliği, Kocaelispor, Beşiktaş ve Antalyaspor maçlarında golle tanışan tecrübeli oyuncunun pek bilinmeyen özelliği ise eski takımı Mallorca'da sezonun ikinci yarısında patlama yapmasıydı. Sezon başında inişli çıkışlı bir grafik çizen ve ilk 16 haftada yalnızca 7 gol atabilen Güiza, daha sonra Mallorca formasıyla çıktığı 21 karşılaşmada 20 kez gol sevinci yaşadı. Okçu selamıyla bilinen İspanyol futbolcu, Turkcell Süper Lig'de az gol atınca selamı da bıraktı. Güiza, Beşiktaş ve Antalya-spor karşılaşmalarında attığı gollere bile sevinmedi.

Bu arada, Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel, medyada hakkında çıkan transfer haberlerinden rahatsızlık duyduğunu belirterek, başka kulüplerle görüşmediğini ve transferinde önceliğin Sarı-Lacivertli ekipte olduğunu söyledi. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan tecrübeli file bekçisi, F.Bahçe formasını uzun süredir gururla giydiğini kaydetti. Spor Servisi

FENERBAHÇE GÜNLÜĞÜ

Del Bosque, Aragones hayranı çıktı

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, şu anda F.Bahçe'nin başında görev yapan selefi Luis Aragones'e hayran olduğunu söyledi. İspanyol hoca, Aragones ile ilgili, "Luis'e hayranım ve değer veriyorum. Bize harika bir takım bıraktı. Şimdi onun yaptığı işin faydalarını görüyoruz." dedi.

Fener, Ankarasporlu Ediz'le ilgileniyor

Ankaragücü'nden Gökhan Emreciksin'le ön sözleşme imzalayan F.Bahçe, şimdi de Süper Lig'in flaş ekiplerinden Ankaraspor'un başarılı savunma oyuncusu Ediz Bahtiyaroğlu'nun peşine düştü. Aynı takımda oynayan Özer Hurmacı ile de ilgilenen Sarı-Lacivertliler, genç savunmacıyla anlaşma zemini arıyor.

 

25 Aralık 2008, Perşembe

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER