© Teknik Elektrik 2017-2024

Damı delerek hayatta kaldılar

Muş'ta merkeze bağlı Kıyıbaşı köyünde şiddetli yağış nedeniyle cami ve evleri su bastı.

Muş'ta merkeze bağlı Kıyıbaşı köyünde şiddetli yağış nedeniyle cami ve evleri su bastı. Suyun bastığı evde 3 çocuğuyla mahsur kalan bir kadın ise, damı delerek ailesinin hayatını kurtardı. Kıyıbaşı Köyü Muhtarı Şabettin Dinçer, yaptığı açıklamada, gece şiddetli yağış nedeniyle köy deresinin taştığını söyledi.

70 KOYUN TELEF OLDU

Derenin taşması sonucu sel sularına kapılan 70 koyunun telef olduğunu, birçok ev ve köy camisini su bastığını, ekili arazilerin de sular altında kaldığını belirten Dinçer, 'Evler kullanılamaz hale geldi. Su şebekesinde tahribat var. Caminin içi su doldu. Çok zor durumdayız' diye konuştu. Köy sakinlerinden Hayriye Aydın da derenin taşmasıyla evinin bir anda suyla dolduğunu ve 3 çocuğunu komşularının yardımıyla damı delerek boğulmaktan kurtardığını anlattı.

ZARAR KARŞILANACAK

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Kıyıbaşı köyünde hasar tespit çalışması başlatacaklarını bildirdi.

Yağış nedeniyle can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Bektaş, vatandaşların su taşkınlarından doğan zararının karşılanacağını belirtti. Bu arada, sağanak yağışın ardından köye gelen İl Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri evlerde ve köy camisinde biriken suyu vidanjörlerle boşalttı.

YENİŞAFAK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER