© Teknik Elektrik 2017-2024

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 250 milyon Euroluk tanıtım getirisi sağladı

TRT 1 tarafından uçak ve helikopterlere yerleştirilen özel kameralardan canlı yayınlanan bisiklet turu, yapılan özel bir anlaşma ile Eurosport'tan Avrupa ve Asya bölgelerinde bulunan 123 ülkeye canlı ulaştı.

TRT 1 tarafından uçak ve helikopterlere yerleştirilen özel kameralardan canlı yayınlanan bisiklet turu, yapılan özel bir anlaşma ile Eurosport'tan Avrupa ve Asya bölgelerinde bulunan 123 ülkeye canlı ulaştı. Tur boyunca TRT 32 saat, Eurosport da 12 saat canlı yayın yaptı. Televizyon yayınlarının reklam eşdeğer miktarları hesaplandığında minimum 250 milyon Euro'luk tanıtım getirisi sağlandı. Power FM yayınları ve yazılı basın haberlerinin reklam eşdeğer geri dönüşümü 2,5 milyon Euro olarak hesaplandı. 12-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen 8 etaplık ve 1.212 km'lik yarış Alanya'da müthiş bir finalle sona erdi. Yarışı İngiliz Barloworld takımından 117 sırt numaralı Güney Afrikalı Daryl Impey 29:19.32'lik derecesiyle kazanarak sarı mayonun sahibi oldu.

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, ülkenin en büyük makamı adına aralıksız yapılan yarışmaların son iki yıldır Dünya Bisiklet Birliği tarafından Fransa Bisiklet Turu ile eşdeğer olan 2.1 kategorisine yükseltildiğini söyledi.

Bu arada 45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun galibi Daryl Impey, bu birinciliğin, kariyerindeki en büyük başarı olduğunu ve Türkiye'yi çok sevdiğini ifade etti. Finişe varırken Hollandalı sporcu Theo Bos'un, kendisini neden düşürdüğünü bir türlü anlayamadığını belirten Impey, "Finişe 400-500 metre kala, başa geçmek için atak yaptım. Tam bu sırada Bos, bana yaklaşarak arkamdan tutup çekti ve düştüm. Kendisinin yarışta hiçbir iddiası da yoktu. Niye bunu yaptı hiçbir fikrim yok. Yine de yarışı tamamladım." dedi. Omurgasından sakatlanan Güney Afrikalı sporcu, özel bir hastanede 4 gün daha tedavi gördükten sonra Türkiye'den ayrılacak.

ZAMAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER