© Teknik Elektrik 2017-2024

Çirkin sataşma

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer hakkındaki gensorunun görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu'nda tansiyon yükseldi, yumruklaşmalar yaşandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer hakkındaki gensorunun görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu'nda tansiyon yükseldi, yumruklaşmalar yaşandı. MHP adına söz alan Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'u ziyaret etmek istemesi ancak kendisine, başörtüsü nedeniyle GATA'ya alınmayacağının bildirmesi olayını gündeme getirdi. Durmuş, "Siz peygamber olarak kabul edilen bir Başbakan'ın eşini nasıl içeri almazsınız. Sizi gidi beyaz yakalılar sizi' diyerek sataşmada bulundu. Bu sözler üzerine tansiyon yükseldi. Konuşma sırasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ, MHP'li Durmuş'un üzerine yürümek için yerinden kalktı.

PEYGAMBER DİYEN BİZDE BARINAMAZ

Bu sözler üzerine kürsüye çıkan AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ , Durmuş'a, "Peygamber olarak nitelendirme densizliğini hiç kimse gösteremez. AKP içerisinde öyle birini gösterin biz de yakasına yapışalım" dedi. Ardından sataşma olduğu gerekçesiyle Başbakan Erdoğan söz aldı. Başbakan Erdoğan, sert ifadelerle MHP milletvekiline yüklendi.

YAPTIĞINIZ AHLAKSIZLIK

Erdoğan, "Arkadaşımız peygamberliğin bittiğini bilmiyor. Peygamberliğin, peygamberimizle son bulduğunu bilmiyor. Şecaad arz ederken sirkatin söylüyor. Önce izan sahibi olacaksın. Bir defa internet sitelerinde nelerin dolaştığını, ne tür belden aşağı vurmaların olduğunu biliyoruz. Benim partimde bu şekilde bir yakıştırmayı yapan barınamaz" dedi. Kendisine müdahale eden MHP'li Oktay Vural'a "otur yerine" diye seslenen Erdoğan, şunları söyledi: Benimle ilgili bu tür yakıştırmayı yapan siz, eşime laf atamazsınız. Bu ahlaksızlıktır. Sen başörtülüyle oy toplamak isteyeceksin, eşimin baş örtüsü nedeniyle GATA'ya sokmayanları savunacaksın. Bu kadar izansızsın. Ondan sonra da başörtülülerden oy isteyeceksin, hadi ordan."

 

Meclis birbirine girdi Bahçeli yerinden bile kalkmadı

 

Başbakan Erdoğan konuşurken MHP sıralarından sataşmalar olunca 100 kadar AK Parti ve MHP milletvekili ayaklandı. Bakanlar Kurulu sıralarından kalkan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gözlüğünü çıkarak MHP sıralarına doğru yürüdü. Milletvekilleri karşılıklı olarak yumruklaştılar. AK Partili milletvekilleri Başbakan Erdoğan'ı Genel Kurul'dan dışarı çıkardı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise itişme ve yumruklaşmaların arasında oturduğu yerinden hiç kalkmadı. İtişmeler sırasında AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu sinir krizi geçirdi. Koyuncu'ya Meclis kulisinde sağlık ekiplerince müdahale edildi. Başbakan Erdoğan'a ise kuliste su getirildi. İçerde tartışma devam ederken, kulislerde de hareketli dakikalar yaşandı. Devlet Bahçeli'nin korumaları Genel Kurul salonuna girmeye çalıştı. Korumalar görevliler tarafından güçlükle engellendi.

yenişafak

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER