© Teknik Elektrik 2017-2024

Cesaretimiz Akifin mirası

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı "Vefatının 74.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı "Vefatının 74. Yılında Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı"na düzenledi. Programa katılarak bir bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akif'in idealindeki gencin Asım olduğunu ifade ederek, "Asım dün, yani düveli muazzamanın topuyla, tankıyla üzerimize geldiği dün Mehmet Akif'ti; bugün ise sizlersiniz. Asım, şartlar ne olursa olsun hakkı tutup kaldırandır" diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy'un sadece parçalanan Osmanlı için, kendi milleti için değil bütün mazlumlar, mağdurlar için gözyaşı döktüğünü anlatan Erdoğan, onun Kurtuluş Savaşı dediği kadar Filistin dediğini, Medine'yi Kahire'yi, Pakistan'ı, Kosova'yı, Arnavutluk'u, Makedonya ve Bosna'yı dilinden düşürmediğini ifade etti.

Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un kalemiyle yazmaktan ziyade kalbiyle yazan bir şair olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Onunla büyümek, onunla yürümek, bambaşka bir heyecan, bambaşka bir aşk. Eğer biz bugün Pakistan diyorsak, Bangladeş, Somali, Haiti, Şili diyorsak, Mehmet Akif'ten aldığımız ilhamla diyoruz. Biz eğer bugün Kabil, Bağdat, Beyrut diyorsak, Akif'ten aldığımız ruhla diyoruz. Biz ülkemizde de, bölgemizde de kardeşlik diyorsak, dayanışma, paylaşmak diyorsak, Akif'le gönlümüzü zenginleştirdiğimiz için diyoruz. Biz bugün Filistin diye, Gazze diye, Kudüs diye sesimizi yükseltiyorsak, Akif'e kulak verdiğimiz için, onun cesaretini miras devraldığımız için sesimizi yükseltiyoruz." Başbakan Erdoğan, daha sonra konuşmasında Mehmet Akif'in Asım'ı tarif ettiği "Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem" mısralarıyla başlayan şiirini okudu.

 

Tahriklere gelmeyin

Son dönemlerde yaşanan öğrenci olaylarına atıfta bulunan Başbakan Erdoğan, "Birileri tahriklerle yara açmak için konuşabilir. Ancak siz daima kardeşliğinizi derinleştirmelisiniz. Biliyorum, AK Gençlik elinde taş, molotof kokteyli, kasatura veya yumurta sallayan el değil; sizin elleriniz kalem tutar. AK Gençlik budur" diye konuştu.

 

yenişafak

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER