© Teknik Elektrik 2017-2024

Büyükşehiri kartal kazandı

Başta Teknik Direktör Mustafa Denizli olmak üzere ne yönetim ne de futbolcular, böyle bir hafta sonunda zirvenin en güçlü adayı olacaklarını kestirmemişlerdi.

Başta Teknik Direktör Mustafa Denizli olmak üzere ne yönetim ne de futbolcular, böyle bir hafta sonunda zirvenin en güçlü adayı olacaklarını kestirmemişlerdi. İstanbul Belediye karşılaşmasının kazanılması Gaziantep maçını daha da değerli bir hale getirecekti. Beşiktaş adına tek handikap, iki sezondur Belediye'ye bir türlü diş geçirilemeyişiydi. Geçen sezon Olimpiyat Stadı'nda bırakılan üç puan, Siyah-Beyazlıları şampiyonluktan etmişti.

Böyle bir ortamda Kartal'ın tek güvencesi taraftar görünüyordu. Hakem Halis Özkahya'nın düdüğü ile birlikte tribünler de üzerine düşeni yaptı. Ancak ilk tehlike Belediye'den gelince maçın hiç de kolay geçmeyeceği ortaya çıktı. Adriano ve İskender'in kaçırdığı goller, ilk 45 dakikanın Beşiktaş adına ne kadar tehlikeli geçtiğini göstermek için yeterliydi. İki pozisyonda da kaleci Hakan Arıkan, açıyı kapatarak gole izin vermedi. Sadece Ernst'in mücadele etmesi, Belediye'nin de orta alanı Tjikuzu, Erman ile iyi kullanmasıyla oyunun kontrolünü konuk takım eline almış oldu. Maçın ikinci bölümünde topa hükmeden Belediye iken 58'de Tello'nun kaçırdığı pozisyon Kartal'ın en ciddi atağıydı. 65'te Beşiktaş'ın en etkili olduğu duran top organizasyonunda Nobre'nin vuruşu direkten auta çıktı. Holosko'nun oyuna girmesinden sonra ataklarını sıklaştıran Kartal, golü Tello ile buldu. Belediye 85'de Serhat'la cevap verirken Gökhan Zan, Siyah-Beyazlı takımı 2-1 öne geçiren golü attı. Beşiktaş, kolay görünen maçı zor da olsa kazanarak şampiyonluk yolunda bir engeli daha aştı.

MAÇTAN NOTLAR

1Avcı: Tezahüratları hak etmedim

Beşiktaş taraftarı, Büyükşehir maçı içinde en büyük tepkisini rakip takımın hocası Abdullah Avcı'ya gösterdi. Maçın 0-0 gittiği anlarda 'Kaç para aldınız?' şeklinde tezahüratta bulunan tribünler, daha sonra 'Cim Bom'un uşağı Abdullah Avcı', 'Abdullah Avcı yere yatsana' diye tempo tuttu. Bu olaylara, maçı kaybetmekten daha çok üzüldüğünü belirten genç teknik adam ise, "Ben bunu kesinlikle hak etmiyorum." dedi.

'Şampiyon, 68-73 arası puan alır'

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, İstanbul Bş.Bld. maçı sonrası yaptığı değerlendirmede, "Zor bir akşamdı." dedi. Rakip takımı ilk defa yendiklerine dikkat çeken tecrübeli hoca, "Yüksek topları iyi kullanmaya çalıştık. Üç tane kafa topu yaptık, bir tanesi sayılmadı. Ama doğru yerde oynayamadık. Pozisyonu çok fazla üretemediğimiz zaman kalemizde tehlike de verdik. Şu anda gözüken şampiyon ekibin 68 ile 73 puan aralığında olması." ifadelerini kullandı.

Herkes sevindi, Hakan üzüldü

Beşiktaş'ın 2-1'lik İstanbul Büyükşehir Belediyespor galibiyeti sonrasında en az sevinen isim kaleci Hakan Arıkan oldu. Mücadele sonunda Siyah-Beyazlı taraftarlar ve tüm takım galibiyetin coşkusunu yaşarken Hakan Arıkan, kale sahası içinde yere oturdu ve üzüldü. Özellikle yediği golden sonra tribünlerden zaman zaman tepkiler alan Arıkan, mücadelenin ardından soyunma odasına yüzü asık şekilde gitti.

Sivok, taraftarı hastanelik etti!

Karşılaşma sonunda taraftarla sevincini paylaşmak isteyen Beşiktaş'ın Çek futbolcusu Tomas Sivok, istemeden üzücü bir olaya sebep oldu. Tribüne formasını fırlattığı anda oluşan karambolde bir taraftar yaklaşık 3 metrelik boşluğa düştü. Adriano ile girdiği mücadeleler ile maç boyunca agresif bir futbol sergileyen fakat golün yendiği pozisyonda rakibini kaçıran Sivok, 1-1'den sonra çok korktuğunu dile getirdi.

HAYAL KIRIKLIĞI

Delgado sahada gezindi durdu

Sakatlıktan yeni çıkan Matias Delgado fizik olarak oldukça zayıf göründü. Orta sahada Tjikuzu karşısında etkisiz kalan Arjantinli, Beşiktaş ataklarını da yönlendiremedi. Oyundan çıktıktan sonra görev alanındaki boşluğu

Tello doldurdu.

MAÇIN ADAMI

Beşiktaş'ı yine

Tello kurtardı

Beşiktaş'ın sıkıştığı dakikalarda hep kurtarıcısı olmayı alışkanlık haline getiren Rodrigo Tello, dün takımını ateşleyen isim oldu. Belediye ağlarını sarsan Şilili oyuncu Siyah-Beyazlı takımın da üç puanında önemli pay sahibiydi. Duran toplardaki etkinliği de belediye savunmasına tehlikeli anlar yaşattı.

KIRILMA NOKTASI

Maçın kilidi 80. dakikada açıldı

Tello'nun 80'deki golü oyunun temposunu da gidişatını da değiştirdi. Gol dakikasına kadar iki takım da açık vermemek için çaba gösteriyordu. Tello'nun kafayla attığı gol İstanbul'u da ateşledi, oyunun temposunu yükseltti. Taraftarlar son bölümde oturmaya bile fırsat bulamadı.

HAKEMİN NOTU

Özkahya baskılara boyun eğmedi

Hakem adına yönetmesi zor karşılaşmalardan biriydi. Beşiktaş adına golün gecikmesi tribünlerin daha gerilmesine sebep oldu. Halis Özkahya'nın her çaldığı düdüğe tepki gösterdiler. Özkahya tüm bu baskılara rağmen düdüğünü adilce üfleme başarısı gösterdi.

MAÇIN NOTU

6

Konuk İstanbul Belediye, Beşiktaş karşısında modern futbolun tüm gereklerini yerine getirmeye çalıştı. Siyah-Beyazlı takımın etkili oyuncularını kontrol altına alan Belediye, organize geliştirdiği ataklarla da gol aradı. Futbol adına keyifli geçen karşılaşma son 10 dakikadaki gollerle daha da güzelleşti.

ZAMAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER