© Teknik Elektrik 2017-2024

Burası Türkiye

Çek Cumhuriyeti ile yapacağımız maç öncesinde A Milli Takımımız'da bir çok sıkıntı yaşanıyor.

Ortalık toz duman

Son 3 turnuvayı kaçırdık, 2016 yolunda da İzlanda’ya yenilerek kötü bir başlangıç yaptık. Şimdi Çek Cumhuriyeti ve Letonya maçlarımız bir kat daha önem kazandı ama A Milli Takım yine rakiplerle değil iç meseleleriyle mücadele ediyor! Yeni krizin adı: Gökhan Töre. 2013’teki Hollanda maçı kampında Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak’ın odalarını basıp iki oyuncuya silah çektiği ileri sürülen Beşiktaşlı futbolcunun kampa davet edilmesi üzerine olayın muhatabı olan isimler ‘sakatlık’ gerekçesiyle affını istedi, günlerdir ortalık toz duman. Takımımız yarın Letonya, 13 Ekim’de de Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak ama gündem maçlar değil, krizin doğurduğu polemikler!

 

Gözler Terim’de

Gökhan Töre tarafından silahla tehdit edilen 2 oyuncudan Hakan Çalhanoğlu’nun babası Hüseyin Çalhanoğlu, teknik direktör Fatih Terim’i hedef aldı. Baba Çalhanoğlu, Hürriyet’e verdiği röportajda, “Gökhan Töre, Fatih Terim’in çocuğuna silah sıksa ne olur! Terim’den bir açıklama bekliyoruz. Onun her şeyden haberi var. Ancak olayı çözmek için hiçbir şey yapmadı” ifadelerini kullandı. Tüm bu gelişmeler üzerine, “Fatih Terim, Galatasaray’da da Riera’yı soyunma odasında pusu kurup, ağır şekilde döven Melo’yu Süper Final’i dikkate alarak affetmiş ve oynatmıştı” yorumları birbirini izledi.

 

Beşiktaş sahip çıktı!

Olay adam Gökhan Töre’ye resmi (!) destek ise kulübü Beşiktaş’tan geldi. Bu tip polemiklerin kritik maçlara çıkacak A Milli Takım’a büyük zarar verdiğini belirten bir açıklama yayınlayan Siyah-Beyazlı kulüp, “Yönetim Kurulumuz, Futbol Şubemiz, Teknik Kadromuz ve de futbolcu arkadaşları olarak oyuncumuz Gökhan Töre’nin yanında olduğumuzu, ona her zaman destek vereceğimizi belirtir, A Milli Futbol Takımı’na önemli katkılarıyla milli gururumuz olan Gökhan Töre’nin, basın yoluyla yıpratılmasının kimseye faydası olmayacağını tekrar hatırlatırız” mesajını verdi.

 

İdmanlar kapandı, Hamit geldi

A Milliler’de idmanlar kapatıldı, konuşma yasağı geldi. Gözler Terim’in bugünkü basın toplantısına çevrildi. Teknik heyet takımda oluşan negatif havanın ve gruplaşmanın önüne geçmek için Hamit Altıntop kozunu da devreye soktu. Uzun bir sakatlık dönemi geçiren ve Galatasaray’da sadece 1 maça çıkan deneyimli oyuncu, ‘abilik’ misyonuyla donatıldı. Bu tedbirler bizi Çek ve Letonya galibiyetlerine taşır mı bilinmez ama kendimize sorun yaratmakta üzerimize olmadığı ortada.

 

BURASI ÇEK CUMHURİYETİ

Kadıköy’de ağırlayacağımız rakipte ne bir skandal var ne de maçın önüne geçecek polemikler... İlk maçta Hollanda’yı yenen Çekler, yarınki karşılaşmaya huzur içinde hazırlandı, Türkiye’ye gelip ilk düdüğü beklemeye başladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER