© Teknik Elektrik 2017-2024

Bu faizle üretim zor

Yüksek faize hem iş dünyası hem tüketiciler tepkili. ASKON Başkanı Orhan Aydın, “Enflasyon ve faiz düşmeden toparlandık diyemeyiz

Merkez Bankası’nın (TCMB) yüzde 24’te tuttuğu gösterge niteliğindeki haftalık repo faizi piyasadaki verilerin çok üzerinde seyrediyor. İş dünyasının yatırımların önündeki en büyük engel gördüğü yüksek faizlerden tüketiciler de kredi maliyetlerinin yüksekliği bakımından şikayet ediyor. Hem iş adamları hem de tüketici dernekleri yetkilileri; yatırım ve istihdamın artması ve iç tüketimin hareketlenmesi için faizlerin acilen düşürülmesi gerektiğini belirtiyor.

TCMB YÜZDE 27 İLE PARA SATIYOR


HAZİNE DAHA DÜŞÜK BORÇLANIYOR

Merkez Bankası’nın yüksek faizden yana tavrına rağmen, Hazine’nin yüzde 24’ün çok altında oranlarla borçlanması dikkat çekiyor. Hazine, dün düzenlediği tahvil ihalesinde 2 milyar 564 milyon lira borçlandı. Hazine dünkü ihalede 6 yıl (2359 gün) vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli değişken faizli devlet tahvilinin yeniden ihracını gerçekleştirdi. İhalede basit ve bileşik faiz yüzde sıfır, dönemsel faiz yüzde 9,12 oldu.



İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER